Čovek koji je doveo Miloša Krasića u Juventus, Marko Naletilić, sarađuje sa brojnim igračima iz bivše Jugoslavije za koju tvrdi da je jedan od najvećih rudnika fudbalskih talenata na svetu. Naletilić kaže da mnogi klubovi žale zbog toga što igrači iz Srbije i Hrvatske popunjavaju mesta „stranaca“ i da jedva čekaju dan kada će i oni biti oni pored koji može da stoji oznaka „EU“.

„Mislim da naši igrači nikada nisu izašli iz mode, problem se javlja samo zbog pravila vezana za strane igrače. Bivša jugoslavija je puna talenata, a to se vidi po tome što Englezi kupuju mnogo Srba i Hrvata i u tome su pretekli Italiju“, rekao je Naletilić.

On je dodao da se klubovi u Seriji A više okreću Sloveniji iz više razloga.

„Nije to samo pitanje pasoša, već su igrači iz Slovenije jeftiniji od Srba i Hrvata i to više odgovara klubovima u Italiji u trenutnoj situaciji. Ipak, sve će se promeniti jer će i njima cena početi da raste“, rekao je on.

Poznati menadžer je dodao da takve kupovine često nose rizik.

„Slovenačka liga nije kvalitetna, možete je porediti sa Serijom C1 ili C2. Zato nikada ne znate da li su dobri igrači iz te lige spremni da igraju u Seriji A“, rekao je Naletilić.

Izvor: BlicSport