Na pitanje kakav rival očekuje Srbiju u petak, kada se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj, najbolji odgovor mogao bi da stigne iz ugla Aleksandra Jankovića, koji je uživo posmatrao Estoniju u duelu sa Farskim Ostrvima.

Aleksandar Jankovic privremena zamena za Antica

– Tu utakmicu gledao sam u sklopu priprema za meč sa Farskim Ostrvima, ali ono što mogu da kažem jeste da je glavna karakteristika našeg sledećeg rivala skok igra i čvrstina. Imaju veliki broj visokih igrača, uz pomoć skoka došli su do pobede protiv Farana, ali su isto tako od Italijana primili dva gola iz prekida.

Po zvučnosti imena kluba iz kojeg dolazi, izdvaja se napadač Midlsbroa Tarmo Kink?

– Ne mogu da se pohvale vanserijskim igračima. Njih nekoliko je iz domaće Flore, pa zatim iz ruskih, norveških, danskih klubova. Kompaktnost im je zaštitni znak, kolektivni duh, borbenost. Zahvaljujući tome stigli su do preokreta u poslednjim minutima meča sa Farskim Ostrvima. Po načinu igre, ipak, ne bi taj meč trebalo da bude reper za nas, više je to utakmica protiv Italijana.

Savetujete oprez?

– Nikako se ne smeju potceniti. Utakmice u našoj grupi, izuzev naše i Italijana protiv Farskih Ostrva, završene su sa malo golova, uz jedan gol razlike ili nerešenim ishodom. Uvek savetujem oprez jer je bilo kakvo potcenjivanje danas u fudbalu luksuz. Iskustvo iz prethodnih kvalifikacija govori da, uslovno rečeno, male utakmice vode na velika takmičenja jer se svaki osvojen bod zbraja, a pobeda vredi tri boda i protiv malih i protiv velikih reprezentacija – završio je Janković.

Povezane vesti