Mladi reprezentativac Danijel Aleksić je jako brzo pokazao čelnicima Grojter Firta da su napravili dobar posao dovevši ga iz Đenove nakon što je na debiju pred domaćim navijačima postigao pogodak. Nekadašnji fudbaler Vojvodine je tokom vikenda upisao drugi nastup u „cvajti“ u dresu bavarskog kluba, a njegovim golom protiv Frankfurta Grojter je odneo minimalnu pobedu koja ga je posle četiri kola dovela na deobu prvog mesta sa komšijama iz Augzburga.

Danijel Aleksic

Aleksić je u razgovoru sa nemačkim medijima istakao da je prezadovoljan posle pobedonosnog gola koji je postigao glavom u 45. minutu, ali i da istovremeno žali jer je imao još prilika.

„Prezadovoljan sam, bio je to debi iz snova pred domaćom publikom. Ipak, mogao sam i bolje pogotovo što sam imao još dve jako dobre šane. Mogao je da uđe makar još jedan šut“, rekao je Aleksić koji je pored prvog gola na meču protiv Frankfurta upisao i prvi žuti karton i to kada je skinuo dres prilikom proslave gola.

Grojter posle četiri kola ima deset bodova koliko i vodeći Augzburg, a isto toliko sakupili su i Kotbus i Herta.

U vanrednom petom kolu ekipu nekadašnjeg fudbalera Šalkea Mihaela Biskensa danas očekuje nimalo lako zadatak protiv Energija u gostima, a prema najavama nemačkih medija Aleksić će i ovaj meč započeti u prvoj postavi.