To što je reprezentativac Srbije Neven Subotić postao veoma tražen na fudbalskom tržištu u Evropi ne pada baš lako ljubiteljima fudbala u Sjedinjenim Američkim Državama čiji je bio kadetski reprezentativac.

Neven Subotic u medijima

Tako je Subotić čak “osvanuo” na naslovnoj strani sportskih stranica “Jahua”, a u autorskom tekstu jednog od vodećih novinara Martina Rodžersa podseća se na to kako su “Amerikanci ostali bez sjajnog defanzivca”.

“Njegova familija je emigrirala u SAD 1999, i on bi sada sigurno bio starter u američkoj reprezentaciji da nije došlo do raskola kada je dospeo u mladu selekciju. Nakon što je u Floridi prošao kroz program američke kuće fudbala posvećen mladim talentima i igrao za ‘U-17’ ekipu Sjedinjenih Američkih Država, naprasno je izostavljen sa spiska mlade reprezentacije koja je 2007. trebalo da krene na Svetsko prvenstvo”, podseća Rodžers.

Hvaleći njegove kvalitete i nazivajući ga “najtraženijom robom na evropskom fudbalskom tržištu u zimskom prelaznom roku”, Subotić je proglašen i za “ogroman promašaj američke kuće fudbala” jer je prokockana šansa da zaigra za seniorsku selekciju.

“Selektor mlade reprezentacije Tomas Rongen je javno kritikovao Subotića i izostavio ga sa spiska, a na U-20 prvenstvo sveta poveo je tada defanzivce Nejtena Sturdžisa, Džulijana Valentina, Ameači Igvea i Entonija Valasa. A šta je sa njima danas? Sturdžis i Valas imaju osrednje karijere u MLS ligi, Valentin igra u nižim rangovima takmičenja u Americi, a Igve je u nemačkom drugligašu. Subotića žele Čelsi, Junajted, čak i Real”, navodi se u analizi “Jahua”.

Izvor: BlicSport