Posle mini pauze od šoka koji su nam priredili naši reprezentativci, prašina se još više digla nego što je bila u prvom trenutku posle neuspeha. Zahtevaju se velike promene, neki igrači kroz svoje komentare stvaraju još veću tenziju, predsednik FSS Tomislav Karadzić je odgovornost prepustio fudbalerima… Mi bismo se za početak zabavili temom selektor reprezentacije…

Napravićemo ukratko analizu učinka našeg selektora u periodu od kada je preuzeo našu reprezentaciju. Podsetićemo vas da je Vladimir Petrović pre naše reprezentacije bio trener Politehnike (Rumunija) sa kojom nije beležio neke zapažene rezultate: u 11 odigrane utakmice zabežio je samo 3 pobede, 6 nerešenih utakmica i 2 poraza. Iskreno već sa ovom statistikom treba se zapitati dali je on stvarno za selektora bilo koje reprezentacije uz dužno poštovanje prema selektoru…

Vladimir Petrovic Pižon

Vladimir Petrović(Foto: Reuters)

No da zaboravimo i tu prošlost i vratimo se na bližu prošlost nama veoma poznatu.

Našu reprezentaciju je preuzeo 15.09.2010 nakon 2 odigrana kola kvalifikacija koja su iza nas. Tada je reprezentaciju predvodio Kunovac( zabeležio pobedu protiv Farskih ostrva i nerešeno sa Slovenijom u Beogradu 1:1). Od tog trena, do meča sa Slovenijom, na klupi „Orlova“ sedeo je 13 puta( baš broj 13 slučajno ili ne?!), a njegov debi na klupi je prošao baš loše. Bolan poraz od Estonije(1:3) u Beogradu praćen porazom od Italije službenim rezultatom 3:0. U preostalih 11 utakmica imao je učinak od 5 pobede(od toga 2 u prijateljskim mečevima), 2 nerešene i 3 poraza(ako računamo Italiju i Estoniju ukupno 5 poraza). Njegov učinak je ispod proseka ukoliko se uporedi sa prethodnim selektorom(Radomir Antić) koji je sa, ako ne istim onda sličnim izoborm igrača, imao daleko više pobeda nego poraza i što je još bitnije plasman na svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Ne favorizujemo, niti smo protiv nijednog od spomenutih selektora, ovo su samo činjenice koje moramo uzeti u obzir. Rezultati i atmosfera u reprezentaciji su bili tada tu, sada toga nema. Videli smo sa kojom motivacijom je odigrana poslednja, najvažnija utakmica. Definitivno bez ikakve motivacije! To mora biti drugačije! Ali nećemo biti sebični pružićemo i vama priliku da glasate u našoj anketi:

Da li treba dati podrsku selektoru Vladimiru Petrovicu i za sledece kvalifikacije?

Loading ... Loading ...

Verujemo da svakom od vas ova anketa, ovo pitanje i odgovor na njega leže na srcu i jedva čekamo da vidimo kakav će ishod biti.

(Beli Orlovi, D. Jevremović; Foto: Reuters)