Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao je da se danas uverio da tim Australije, narednog protivnika na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, čine veliki takmičari.

„Samo su potrvdili ono što smo i ranije znali o njima: da su veliki takmičari“, rekao je Antić novinarima pošto je uživo gledao utakmicu Australije i Gane u Rustenburgu.

Radomir Antic Tri Prsta Srbija Nemacka Sp2010 Juzna Afrika

„Počeli su veoma agresivno, ali su morali da promene način igre posle isključenja Harija Kjuela. Uspeli su da uprkos igraču manje održe ravnotežu i mogli su i do sva tri boda“, kazao je Antić.

Utakmica je završena sa 1:1. Australija je povela golom Breta Holmana u 11. minutu da bi Gana izjednačila u 25. preko Asamoe Gijana iz penala, dosudjenog pošto je Heri Kjuel rukom zaustavio jednu loptu na gol liniji. Napadač „kengura“ je zato isključen.

Srbija će sa Australijom igrati 23. juna u Nelspruitu i moraće tada da pobedi kako bi sigurno izborila plasman u osminu finala Mundijala u Južnoj Africi. U teoriji, mesto medju 16 najboljih ekipa sveta mogao bi da joj donese i nerešen rezultat.

„Ni do sada se nisam bavio kalkulacijama, pa neću ni sada. Dobro je što zavisimo od nas, a ne od drugih“, rekao je Antić.

Povezane vesti