Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao je da mu je žao što njegov tim nije dao još jedan gol u meču sa Nemačkom.

„Moramo još više da se okrenemo sebi. Žao mi je što nismo dali još jedan gol… možda smo previše bili okrenuti rezultatu“, rekao je Antić za RTS posle pobede od 1:0.

„Srbijo, bićete ponosni na svoju decu. Način na koji se odnose prema dresu je nešto najlepše što mogu da ponude“, poručio je selektor Srbije Radomir Antić.

„Zadovoljan sam igrom našeg tima. Tokom drugog poluvremena smo se više branili nego napadali. Morali smo mnogo bolje da kontrolišemo igru u tom delu meča“, tvrdi strateg ‘Orlova’.

Ponosan na danas izvanrednog golmana Vladimira Stojkovića, koji je odbranio udarac Lukasa Podolskog, Antić je dodao da su i penali sastavni deo igre u kojoj i sreća ima svoj udeo.

„Idemo dalje. Važno je da povreda Dejana Stankovića u ovom trenutku ne izgleda opasno i nadam se da će sve biti u redu do duela sa narednim protivnikom – Australijom“, poručio je Antić.

Strelac pobedonosnog gola Milan Jovanović, bio je jako srećan posle utakmice i rekao je da je nacionalni tim „porastao“ posle ove pobede.

Gol Milana Jovanovica protiv Nemacke

„Ovo je vrlo važna pobeda za samopouzdanje. Imali smo nekoliko teških dana, nije bilo lako preboleti poraz od Gane…Ovo je veliki trenutak za naš fudbal. Pobedili smo Nemačku posle 37 godina. Možda smo svi postali igrači na ovoj utakmici…Zamerali su nam da nikad nismo pobedili veliku reprezentaciju, a sada se i to desilo“, rekao je nasmejani Jovanović.

Prema njegovim rečima, današnja pobeda puno znači „belim orlovima“ na psihološkom planu nakon početnog poraza od Gane, koji je dosta uzdrmao sve igrače.

„U utakmici sa Nemačkom presudili su srce, znanje i neizostavan faktor sportske sreće. Selektor Radomir Antić nam je sve vreme govorio da moramo da se vratimo našoj prepoznatljiovj igri iz kvalifikacionih okršaja“, naveo je Jovanović.

Napadač engleskog Liverpula ocenio je da su se reprezentativci Srbije pobedom nad trostrukim svetskim i evropksim prvacima vratili u trku za plasman medju 16 najboljih selekcija na svetu.

„Situacija u našoj grupi pred poslednje kolo je prilično jasna. Da bismo se plasirali u osminu finala potrebna nam je pobeda protiv Australije“, poručio je Jovanović.

Golman Vladimir Stojković proglašen je igračem utakmice i nakon meča izjavio je da je vreme za njega u drugom poluvremenu veoma sporo proticalo.

„Tih drugih 45 minuta bili su kao dve godine. Nikako da prođe, stalno sam gledao u semafor. Ponašali smo se kao da smo zadovoljni jednim golom, ali pobedili smo Nemačku i to je najbitnije“, rekao je Stojković.