Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije sastaće se u sredu u 12 časova u beogradskom hotelu „Hajat“, a u ovom trenutku šanse da Radomir Antić ostane na klupi reprezentacije Srbije mere se promilima.

Radomir Antic

Sastanku ovog tela prethodiće susret članova Odbora za hitna pitanja, od povratka iz Atine i obaveza predsednika FSS Tomislava Karadžića i generalnog sekretara Zorana Lakovića zavisi da li će se održati već večeras ili sutra ujutru uoči samog sastanka IO, a ono što je najbitnije jeste da će najuže rukovodstvo predložiti smenu Radomira Antića i postavljanje Vladimira Petrovića Pižona na mesto selektora.

Aneks po kojem bi Antić trebalo da prima upola manju platu od one koja stoji u ugovoru, dogovoren je pred početak kvalifikacija, nije potpisan, ali ne predstavlja više nikakvu prepreku Odboru za hitna pitanja.

Antić je već bio na pragu smene pred početak kvalifikacija, međutim tada su pojedini članovi Izvršnog odbora insistirali da se ne prenagljuje sa odlukom. Teško je poverovati da će Izvršni odbor ovog puta podržati aktuelnog selektora, s obzirom na sva dešavanja od prijateljskog meča sa Grčkom do kvalifikacionih duela sa Farskim Ostrvima i Slovenijom, i na činjenicu da je atmosfera evidentno loša.Izvor „Blica“ blizak rukovodstvu Saveza tvrdi da se četiri osvojena boda u prva dva kola kvalifikacija ne smatraju toliko lošim rezultatom da bi se zbog toga insistiralo na promeni, ali da postoji ogromna bojazan vezana za predstojeće dve utakmice protiv Estonije i Italije zbog loše komunikacije.

Pod lošom komunikacijom članovi rukovodstva našeg nacionalnog saveza podrazumevaju nesinhronizovano vođenje tima Aleksandra Jankovića i Rešada Kunovca, koji su od Antića sa tribina u pojedinim trenucima mečeva sa Farskim Ostrvima i Slovenijom dobijali instrukcije koje je trebalo da prenesu igračima, a takođe brine i očigledno nezadovoljstvo kod pojedinih igrača, koje je i razlog za loše partije.

Osvajanje minimuma, a to je četiri boda iz predstojeća dva duela pobeda nad Estonijom se podrazumeva dalo bi zbir od najmanje osam bodova iz četiri utakmice, što se smatra vrlo dobrom podlogom za nastavak kvalifikacija u 2011. godini i pokušaj da se izbori plasman na jedno od prva dva mesta grupe C. Podsećanja radi, prvoplasirana ekipa ide direktno u Poljsku i Ukrajinu, dok drugoplasirana igra baraž osim u slučaju da nije najslabija od drugoplasiranih selekcija.

Vladimir Petrović, legendarni as Crvene zvezde, prošle sezone i njen trener, dakle, pod uslovom da Savez raskine saradnju sa Antićem, rastao bi se sa Temišvarom, koji trenutno predvodi, i poveo našu najbolju selekciju u nastavku kvalifikacija. U tom slučaju gotovo je sigurno da bi mu najbliži saradnik bio Radovan Ćurčić, aktuelni trener Habitfarm Javora, dok bi kondicioni trener bio Pižonov dugogodišnji saradnik Željko Boljević.

Izvor: Blic