Dva pripremna meča za Mondijal i dva puta „nula“ u golgeterskom učinku „orlova“ nisu obeshrabrili selektora Radomira Antića.

Strateg fudbalske reprezentacije Srbije održao je u Leogangu poslednju konferenciju za medije pred povratak u Beograd, a tom prilikom je naglasio da je u potpunosti ispunjen plan koji je bio zacrtan za pripreme u Austriji.

„Plan koji sam imao pred sobom je ispunjen. Bila je ovo dobra baza za progres, da budemo spremni kada je najvažnije. Na pripremama smo prošli dve različite faze, odigrali dve utakmice. Na početku smo se susreli sa problemima sa lakšim povredama, koje su sanirane u hodu, kroz rad, kroz pokret. Zadovoljan sam što smo iskoristili uslove koje smo imali i nastavljamo sa radom na tome da 13. juna budemo u pravoj formi. Zahvalio bih se i narodu koji nas je podržao ovde u Austriji, stvarno nam je mnogo značilo njihovo prisustvo i njihova konstantna podrška“, rekao je Antić, izrazivši veliku zahvalnost i domaćinima koji su se potrudili da reprezentacija Srbije ima sve neophodne uslove za kvalitetan rad.

Antić, međutim, nije želeo da otkrije ko će činiti startnu postavu na Svetskom prvenstvu:

„Ne želim da bilo koja moja odluka utiče da bilo koji igrač izgubi motiv za nastupom u startnoj postavi. Svako treba da se oseti potrebnim, pa tako ne mora da znači da će ekipa koja u subotu počne meč sa Kamerunom sigurno biti i naša startna postava na Svetskom prvenstvu“, istakao je steateg „orlova“.

On se osvrnuo i na dva odigrana meča, protiv Novog Zelanda i Poljske:

„Prva utakmica, iako nije došla u najbolje vreme jer smo tada bili u jeku rada na fizičkoj pripremi, imala je dosta dobrih stvari koje smo uočili. Protivnik koji je potom usledio, Poljska, igrao je potpuno drugačije, bez dugih dodavanja i sa brzom tranzicijom, pa smo mogli da vidimo kako se ekipa ponaša protiv dva potpuno drugačija stila. I imali smo šta da vidimo, a u danima koji slede ćemo u miru izvlačiti zaključke“, rekao je Radomir Antić.

Činjenica da „orlovi“ nisu postigli gol u ta dva nastupa nije obeshrabrila selektora:

„Ni jedan trener, ni jedan selektor ne može da bude zadovoljan u potpunosti kada mu ekipa ne postigne gol na dve utakmice, ali ono što je važnije to je da mi ni u jednom trenutku nismo odustajali od našeg ofanzivnog opredeljenja. To nas je i dovelo na Svetsko prvenstvo. Činjenica je da smo na oba meča stvorili šanse kroz igru, isto tako i da smo bili u situacijama kada je lakše dati gol nego ga promašiti, ali ne treba ulaziti sada u neku opsesiju zbog toga. Kada bude trebalo igrači će naći veću mirnoću nego što je to sada bio slučaj. Biće još bolje pripremljeni za ono što sledi“, ističe Antić.

Na insisitranje predstavnika medija da analizira nastupe pojedinaca, strateg reprezentacije Srbije pohvalio je Kuzmanovića zbog zalaganja na svakom treningu, kao i novajliju u napadu, Dragana Mrđu.

„Moram da pohvalim Mrđu, koji je na jednoj za njega novoj poziciji pokazao zaista dosta. Ali, ne bih zaista da pričam o pojedincima jer sam čovek fudbala, a kao takav znam da je tim na prvom mestu. Tako smo, uostalom, od samog početka radili i na tome insistirali. Meni je iskreno zadovoljstvo što mogu da računam na ovih 23 koje sam pozvao. Nije to fraza, već iskreno mišljenje“, zaključio je Antić pred povratak u Srbiju.

Izvor: Blic