Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je da su ga njegovi igrači radom na poslednja tri treninga primorali da bude optimista pred duel sa Australijom, odlučujući u borbi za plasmanom u osminu finala.

Radomir Antic Tri Prsta Srbija Nemacka Sp2010 Juzna Afrika.Jpg

„Optimista sam zbog načina na koji su momci odradili poslednja tri treninga. Ta tri treninga mogu da kvalifikujem kao najbolje od kada se družimo i oni su najbolji indikator raspoloženja i želje igrača. Ta tri treninga su bila vrhunska, svaki je igrač maksimalno učestvovao u njima i to nam daje pravo da verujemo da sutra nećemo imati nikakvih problema sa ritmom igre, niti sa formom, niti sa pasom.

Optimista sam na realnim osnovama“, rekao je Antić na konferenciji za novinare na stadionu Mbombela u Nelspruitu gde će se sutra od 20.30 i igrati utakmica izmedju Srbije i Australije.

Srbiji bi pobeda nad Australijom donela siguran plasman među 16 najboljih ekipa na Mundijalu, a u slučaju povoljnog rezultata u drugom duelu Grupe D izmedju Gane i Nemačke dovoljan bi joj bio i bod.

„Već sam rekao da ne sme da bude kalkulacija. Važno je samo da znamo da nas pobeda vodi u drugi krug. O Gani i Nemačkoj nismo ni pričali. Svesni smo činjenice da nam se pruža istorijska šansa i učinićemo sve da budemo na tom nivou. Ali nikad ne bih stvarao dodatan pritisak kod igrača, neku situaciju moranja. Verujem u moju selekciju, verujem u moje momke. To je iskreno, nije farsa“, rekao je Antić, koji nije želeo da odgovori na pitanje da li je Srbija favorit u meču sa Australijom.

Selektor Srbije je kazao i da je već odredio startnih 11 igrača za meč trećeg kola Grupe D.

„Tim pravim noseći se fiozofijom da je fudbal kolektivna igra, tražeći balans i ravnotežu“, bilo je sve što je Antić želeo da kaže o startnoj postavi.

Trening je za javnost bio otvoren prvih 15 minuta, pa se iz uvodnih vežbi nije mogao naslutiti sastav tima za sutrašnji meč trećeg kola Grupe D.

Stadion Mbombela, što u bukvalnom prevodu sa sisvati jezika, jednog od 11 koji se koriste u Južnoj Africi, znači „mnogo ljudi zajedno na jednom mestu“, tokom Mundijala može da primi 40.901 gledaoca.

Spoljašnost stadiona koji je ostavio izuzetan utisak na predstavnike medija iz Srbije predstavlja 18 žirafa koje nose konstrukciju objekta.Žirafe i zebre aludiraju na obližnji „Kruger“ nacionalni park, najveći u Južnoj Africi.

Nelspruit, koji je oktobra prošle godine preimenovan u Mbombela ali je i definitivna promena imena odložena upravo zbog Mundijala, nalazi se na nadmorskoj visini od 660 metara i ima 221.000 stanovnika.

Duel Srbije i Australije, u kome pobeda „orlovima“ garantuje plasman među 16 najboljih timova na Mundijalu, sudiće Urugvajac Horhe Larionda.

Izvor: Blic

Povezane vesti