Došao je i taj dan! Reprezentacija Srbije, koja se već pet dana nalazi na pripremama u Austriji, odigraće danas („Arena sport“, 17.15) u Klagenfurtu prvi od tri kontrolna meča pred odlazak na Mondijal, a rival će joj biti Novi Zeland, selekcija koja je takođe overila vizu za plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Za nas ne postoje prijateljski mečevi, u svaki meč ulazimo maksimalno

„Orlovi“ su nestrpljivi da posle mnogo vremena zajedno „izlete“ na teren i pokažu kvalitet i pobednički duh, a to potvrđuje i izjava selektora Radomira Antića, koji je najavio da neće biti opuštanja.

– Za nas ne postoje prijateljski mečevi, u svaki meč ulazimo maksimalno. Nemamo šta da krijemo, imamo dosta pređenog i urađenog. Prema tome, protiv Novog Zelanda, kao i na svim ostalim susretima, želimo da potvrdimo da smo ekipa koja u svakom trenutku zna šta hoće – jasan je Radomir Antić.

Inače, „orlovi“ će najverovatnije biti lišeni usluga krilnih napadača Miloša Krasića i Milana Jovanovića, koji imaju probleme s povredama.

– Imamo malo problema sa povredama, ali nije to ništa ozbiljno – rekao je Antić, koji je dodao da neće eksperimentisati prilikom sastavljanja startnih 11, kao i da će veliki broj igrača dobiti priliku protiv Novozelanđana.

Podsetimo, Srbija će do kraja priprema odigrati i prijateljski meč sa Poljskom (2. jun, 20.30), dok je generalna proba pred put u Južnu Afriku zakazana sa Kamerunom, u Beogradu, 5. juna.

Povezane vesti