Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je danas da se ne oseća kao neko ko će biti smenjen posle prijateljske utakmice sa Grčkom i da mu medijske priče o njegovoj smeni ne remete rad.

„Radomir je ovde da brani interese reprezentacije i srpskog fudbala. Prihvatiću stvari onako kako se one dešavaju. Ne mogu, međutim, da negiram da je trenutni ambijent nametnut“, rekao je Antić na konferenciji za novinare u sportskom centru u Kovilovu.

Reprezentacija Srbije sutra na stadionu Partizana igra prijateljsku utakmicu protiv Grčke.

„Ne osećam se kao da će sutra biti moja poslednja utakmica. Imam izuzetno mirnu savest“, poručio je Antić.

Funkcioneri FSS-a prethodnih dana priznali su da razmišljaju o prekidu saradnje sa Antićem, jer ga je Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila sa četiri utakmice suspenzije i neće moći da vodi ekipu na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

„Ne želim da ulazim u tu polemiku, jer ona nije počela od mene“, kazao je Antić, kome ugovor sa FSS-om ističe u leto 2012. godine.

FIFA je kaznila Antića jer je, posle poraza od Australije na Mondijalu, vređao glavnog sudiju zbog odluka koje su, po njegovom mišljenju, uticale na konačan rezultat.

„Kazna je rigorozna i nepravedna… Stojim iza onoga kako radim i volim to što radim. Znam da se nalazim na vrlo odgovornoj funkciji i tako sam je shvatam od prvog trenutka“, rekao je Antić.

FSS se žalio organima FIFA, ali je ta žalba odbijena.

Upitan da li u njegovom ugovoru sa FSS-om, eventualno, postoji klauzula po kojoj nacionalni savez može da raskine saradnju bez obeštećenja, Antić je rekao:

„Imam potpuno poverenje u profesionalca koji je u moje ime radio na tom ugovoru“, istakao je strateg „orlova“.

Selektor Srbije naveo je da mu veoma znači to što je većina reprezentativaca podržala njegov ostanak na funkciji.

„Dve godine radimo zajedno, to dovoljno govori. Naša saradnja je stvarana na dobroj povratnoj komunikaciji. Svi smo jedna familija“, zaključio je Antić.

Kao moguće njegove naslednike beogradski mediji prethodnih dana pominjali su Sinišu Mihajlovića, Dušana Bajevića, Slavoljuba Muslina, Iliju Petkovića i Lotara Mateusa.

Prvu utakmicu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine Srbija igra 3. septembra u gostima protiv Farskih Ostrva.

Izvor: blic