Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je da je njegova ekipa sastavljena od šampiona koji će umeti da se izbori sa pritiskom koji nosi početak takmičenja na Svetskom prvenstvu u Johanesburgu i utakmica sa Ganom.

„Naši momci znaju da igraju kada treba i daju najviše kada je pritisak najveći. Svi oni za mene su šampioni“, rekao je Antić na konferenciji za novinare na stadionu Lofrut Versfel u Pretoriji gde će se od 16 sati i igrati meč između Srbije i Gane.

„U finalu nije bitno samo učestvovati nego i pobeđivati, a sutrašnja utakmica je za nas prvo finale… Prvi put igramo Svetsko prvenstvo kao samostalna Srbija što nas čini snažnim i daje veliki motiv. Pokazali smo sebi da znami šta hoćemo, a sada želimo da to pokažemo i drugima“, dodao je selektor „orlova“.

Antić je naveo i da Ganu, koju sa klupe predvodi srpski trener Milovan Rajevac, ne treba potcenjivati.

„Činjenica da je Gana četiri puta bila prvak Afrike i da je aktuelni šampion sveta za igrače do 21 godine dovoljno govori o njima. Imaju izražen nacionalni motiv, izuzetno su spremni, čvrsti, jaki u duelu jedan na jedan“, rekao je trener.

Antić je, ipak, naglasio da je srpska ekipa maksimalno spremna i da je na Mundijal doputovala sa velikim ambicijama. Takav stav potvrdio je rekavši i da ne bi prihvatio nerešen ishod u susretu sa Ganom.

„Pre utakmice ne bih prihvatio remi, ali sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija na terenu“, kazao je Antić i dodao da još nije odlučio ko će igrati u startnoj postavi Srbije.

Stadion u Pretoriji trebalo bi da bude ispunjen do poslednjeg mesta, ali je i dalje neizvesno koliko će Srbija imati navijača, mada se spekuliše sa brojkama od pet do osam hiljada.

„Oko 1.000 navijača je doputovalo iz Beograda. U Južnoj Africi živi između 15.00 i 20.000 Srba, ali videćemo. Verujem da ćemo našom igrom privoleti i druge nacije da navijaju za nas“, ocenio je Antić, na završetku konferencije za medije posle koga je usledio otvoreni trening našeg tima.

Izvor: Blic