Srbija je u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 11. juna do 11. jula, poražena u subotu u austrijskom Klagenfurtu od reprezentacije Novog Zelanda rezultatom 1:0.

Utešno zvuči činjenica da je selektor „orlova“ Radomir Antić pre utakmice istakao da rezultat na prvom kontrolnom meču nije bio u prvom planu.

– Mislim da smo u skladu s našim željama odigrali jednu zahtevnu utakmicu i da ćemo izvući dosta koristi iz svega ovoga. Imali smo ispred sebe trenutno spremnijeg protivnika, koji je imao izuzetne aspiracije u prijateljskom meču – prokomentarisao je posle meča Antić.

On je dodao da „Srbija nije imala završnicu, što je u ovoj fazi priprema možda i normalno“.

– Naš program je zacrtan i radimo sve na tome da 13. juna protiv Gane budemo u najboljoj formi – konstatovao je selektor „orlova“.

A selektorovo mišljenje podelio je i Nenad Milijaš.

– Ovo je pripremna utakmica koju smo odigrali posle nekoliko jakih treninga i dugačkog putovanja. Nije nam drago što smo izgubili meč, ali mislim da smo uradili ono što je trebalo da uradimo na ovoj utakmici. Pokušavali smo, stvorili dosta šansi… Nismo uspeli da postignemo gol, ali smo se držali naše igre – ispričao je Milijaš.

Vezista Vulvsa pohvalio je igru protivnika.

– Oni su odigrali dobru utakmicu i posle jedne naše greške postigli gol. Nismo uspeli da se vratimo, ali bolje sad da izgubimo nego kasnije – smatra Nenad Milijaš.

Reprezentativci Srbije imali su veliku podršku navijača u Klagenfurtu, ali su bili razočarani njihovim ponašanjem pred kraj meča, kada je utakmica u nekoliko navrata morala da bude prekinuta.

– Niko od nas ni od protivnika nije zaslužio ovakvo ponašanje navijača i da ovakva slika o nama i našim ljudima koji žive u inostranstvu ide u svet. Nadam se da se neće ponoviti – rekao je Milijaš.

Nikola Žigić bio je naš najopasniji igrač protiv Novog Zelanda, ali i pored nekoliko prilika nije uspeo da se upiše u strelce. Novi napadač Birmingema takođe se složio da je poraz došao u pravo vreme.

– Doživeli smo poraz u pravo vreme. Videli smo koliko snage imamo. Parirali smo dobroj ekipi Novog Zelanda, bili sasečeni primljenim golom, pa i porazom, ali imamo dosta vremena da popravimo loše stvari – objasnio je Žigić.

Izvor: Glas Javnost

Povezane vesti