Selektor Srbije Radomir Antić prioritet daje formi fudbalera, a ne ishodu današnjeg meča s Poljskom (20.30), koji se igra u okviru priprema za Svetsko prvenstvo 2010.

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić najavljuje da će na današnjem meču sa Poljskom u Kufštajnu (20.30, RTS) njegovi fudbaleri pravilno podeliti minutažu, pošto je cilj da svi dostignu takmičarsku formu već za utakmicu sa Kamerunom 5. juna.

Strateg „orlova“ ubeđen je da se posle sastanka na kojem je analiziran meč sa Novim Zelandom neće ponoviti greške.

– Naš protivnik igra potpuno drugačije u odnosu na prethodnog. Za ovu utakmicu računam na kompletan sastav. Razmišljam o raspodeli opterećenja, što ne znači da time umanjujemo važnost utakmice, ali moram da vodimo računa o formi pojedinca i našoj obavezi da već za meč sa Kamerunom budemo fizički maksimalno pripremljeni za Svetsko prvenstvo. Napravili smo analizu utakmice sa Novim Zelandom i one greške nam se neće ponoviti. Neću ih otkriti, one će ostati deo naše intime – kaže Antić.

Podvlačeći crtu ispod dosad urađenog na pripremama, selektor je dao pozitivnu ocenu.

– U Leogangu smo pronašli mir, pravo mesto za ovu vrstu priprema koje smo odradili. Isto mislim i kada je reč o video-konferencijama koje smo pravili o protivnicima i za analizu naše igre. Igrači su dobili sve podatke o rivalima tako da ja u šali volim kažem da imaju s čime da odu u krevet na spavanje. Kompletan boravak u Austriji, osim ispada nekoliko pojedinaca na utakmici u Klagenfurtu, možemo da ocenimo pozitivno.

Izvor: kurir