Selektor fudbalske reprezentacije Radomir Antić okupiće naše igrače u Sportskom centru Kovilovo u ponedeljak u 12.00h, pred prijateljsku utakmicu sa Grčkom koja se igra u sredu. Antić je na spisak uvrstio iste igrače koji su učestvovali i na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi pa sa te strane nema nikakve promene. Ipak, najvažnija razlika je u tome što je FIFA u međuvremenu potvrdila suspenziju Antića od četiri utakmice, što sada selektora stavlja u nezgodnu poziciju.

radomir antic zatecen

Ranije nezadovoljni rezultatom sa Mondijala, čelnici FSS pre svega su želeli da smanje platu selektora Antića koja trenutno iznosi 100.000 evra mesečno. I odluka FIFA je upravo ta koja ide na ruku rukovodstvu FSS, s obzirom da u ugovoru sa selektorom piše da, ukoliko je on sprečen da vodi tim a da u pitanju nije „viša sila“, saradnja može da bude raskinuta.

Ostaje stoga da se vidi da li će nakon utakmice sa Grčkom FSS želeti da se „oprosti“ od Antića ili će iskoristiti postojeću situaciju da otvori pregovore o „refinansiranju“ ugovora sa selektorom, odnosno o smanjenju njegove plate.

Međutim, pitanje je da li će uopšte biti mesta za pregovore, s obzirom da je selektor Antić posle vesti o kazni iz FIFA, koja je stigla par sati posle njegove konferencije za medije, izjavio:

– Svima je jasna namera da se moja konferencija za medije izminira. Nemam komentar na potvrdu kazne FIFA, rekao je Antić.

Selektor je očigledno ubeđen da u FSS ne samo da više nema podršku, već i da tamo rade protiv njega, mediji bliski FSS takođe su se okrenuli protiv njega, pa ostaje samo da se vidi da li će preovladati razum i prevagnuti blizina početka kvalifikacija za Euro 2012. ili će Srbi i dalje raditi ono što najbolje znaju – da sami sebe „miniraju“.

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti