Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić pokrenuo je tužbu protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS), tražeći da mu se isplati dva miliona evra, koliko je po ugovoru trebalo da dobije do leta 2012. godine.

Antićev pravni tim već je podneo dokumentaciju FIFA, a čelnici FSS se pozivaju na suspenziju, zbog nemogućnosti da vodi tim, piše Sport.

Pravni zastupnik Miško Ražnatović, je insistirao da FSS nema nikakav pravni okvir da raskine ugovor bez odštete.

Predsednik Karadžić i saradnici uveravaju da su se konsultovali sa određenim ljudima iz svetske kuće fudbala i da su dobili uveravanja da mogu da iskoriste klauzulu iz ugovora, po kojoj Antić nije u mogućnosti da obavlja dužnost svojom krivicom, pa mu, po raskidu ne pripada nikakvo obeštećenje.

Antićevi zastupnici kažu da su zatražili pravno tumačenje i da bi ovakav ishod, koji zagovaraju čelnici, bio pravni presedan.

Ko je u pravu, reći će FIFA. Ipak, interesantno je da je prvi saradnik Tomislava Karadžića, Dragan Đorđević, inače protivnik Radomira Antića izjavio da je Savez čekao da selektor ne sedi na klupi protiv Farana i Slovenaca, kako bi ga smenio, pozivajući se na pomenutu klauzulu ugovora.

Kako god da se odvija ova priča, sigurno je da će cela stvar završiti na sudu.

Povezane vesti