Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je danas da je veoma zadovoljan uslovima u austrijskom gradu Leogangu, gde se „orlovi“ spremaju za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Fudbaleri Srbije danas su trenirali po kiši, ali to nije poremetilo Antićeve planove.

Radomir Antic

„U reprezentaciji imamo sve više igrača koji igraju u Engleskoj, to je za njih naručena klima“, našalio se Antić pred novinarima u Leogangu, a potom dodao:

„Ovo je raj na zemlji. Imamo sve, ali baš sve što nam treba u ovom trenutku. Hvala svima na izboru Leoganga, a posebno ljubaznim domaćinima koji nam ulepšavaju boravak“.

Antić je pred novinare izašao u društvu Dejana Stankovića i novog člana Birmingem sitija, Nikole Žigića.

„Dekiju sada i javno čestitam na osvojenim trofejima u Interu. Obojici čestitam i zbog potpisanih ugovora u klubovima. U Interu očigledno shvataju Dejanovu veličinu, igračku i ljudsku. Nikoli želim sve najbolje na putu ka novim izazovima koje će mu doneti igranje u Premijer ligi“, zaključio je Antić.

Žigić: Sada mogu u potpunosti da se okrenem reprezentaciji

Napadač fudbalske reprezentacije Srbije Nikola Žigić izjavio je danas da, nakon potpisivanja ugovora sa engleskim Birmingem sitijem, u potpunosti može da se okrene priprema nacionalnog tima za Svetsko prvenstvo.

Nikola Žigić na stadionu Birmingema

„Srećan sam i zadovoljan što sam završio sve formalnosti oko klupskog statusa i potpisao ugovor pre Mundijala. Sada sam potpuno okrenut reprezentaciji“, rekao je Žigić novinarima u Leogangu.

Žigić je priznao i da je pregovore sa engleskim klubom želeo da završi bez medijske pompe.

„Iskreno, želeo sam da završne pregovore sa Birmingemom sačuvam od očiju javnosti. Zbog toga sam zamolio selektora Antića i tim-menadžera Boleta (Aleksandra Boškovića) da mi izađu u susret i ne otkrivaju motive mog kraćeg izostanka. Nisam uspeo, izvinjavam se zbog svega i svu krivicu za mali ‘vakuum’ u komunikaciji prihvatam na sebe“, zaključio je Žigić.

Selekcija Srbije prvu pripremnu utakmicu odigraće u subotu protiv Novog Zelanda.

Izvor: BETA