Komisija za žalbe Svetske fudbalske organizacije (FIFA) razmatrala je žalbu Fudbalskog saveza Srbije o izricanju kazne selektoru Radomiru Antiću od četiri utakmice zabrane vođenja nacionalnog tima sa klupe.

Članovi Komisije zasedali su još 29. jula, a konačna odluka dostavljena je FSS tek u petak, 6. avgusta. Odluku je donelo tročlano veće Komisije za žalbe FIFA, u kojem su bili predsedavajući Leri Musenden sa Bermuda, zamenik predsedavajućeg Ahmad sa Madagaskara i član Rendal Kanlif iz Guama.

Podsetimo, Disciplinska komisija je selektora Antića kaznila sa četiri utakmice zabrane vođenja nacionalnog tima sa klupe zbog navoda urugvajskog sudije Horhea Larionde, koji je tvrdio da ga je Antić vređao po završetku susreta Svetskog prvenstva Srbija – Australija.

Fudbalski savez Sribje izrazio je razočarenje dostavljenom odlukom.

– Očekivali smo da će nadležni imati više sluha i bar ublažiti izrečenu kaznu selektoru Srbije Radomiru Antiću. Narednih dana biće obavljene konsultacije na odgovarajućim nivoima FSS, a o donesenim zaključcima obavestićemo javnost, kaže se u saopštenju FSS.

Izvor:SportskaCentrala