Sportski savez Srbije uputio je apel najvišim državnim instancama da pomognu beogradskoj televiziji SOS kanal kako bi izbegla gašenje i imala iste uslove za rad kao i drugi emiteri.
Sportski savez Srbije uputio apel svima u državnom vrhu da pomognu SOS kanalu.
Sportski savez Srbije je uputio apel a pridružilo se i Udruženje sportskih novinara Srbije.

U pismu adresiranom na kancelarije predsednika Srbije, predsednika Skupštine Srbije, premijera, zamenika premijera, ministara pravde i informisanja, zaštitnika građana i predsednika Vrhovnog suda zatraženo je da ta televizija ima iste uslove za rad kao i ostali emiteri u Srbiji.

Iz SOS kanala je poručeno da je Republička agencija telekomunikacije (Ratel) na javnom konkursu 2006. dodelila neispravan kanal i da zbog toga ova televizija trpi ogromnu štetu.

Zbog ogromne materijalne štete doveden je u pitanje opstanak ove televizije, a njenim gašenjem, pored pedesetak zaposlenih i njihovih porodica, najviše bi bili oštećeni, upravo, klubovi, savezi i udruženja koji su u sastavu Sportskog saveza Srbije“, poručeno je iz SOS kanala.

Pismo su u ime Sportskog saveza potpisali predsednik Aleksandar Šoštar i generalni sekretar Dane Korica.

Da podsetimo da je ekipa SOS kanala uvek uz našu reprezentaciju i da bi gašenje ove TV stanice i te kako uticalo na popularizaciju sporta u Srbiji.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)