Veliki broj reprezentacija koje učestvuju na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u subotu su odigrale svoje poslednje pripremne mečeve pred polazak na Mondijal.

Holandija je dokazala da se nalazi u sjajnoj formi pošto je sa više nego ubedljivih 6:1 savladala Mađarsku u meču odigranom na Ajaks Areni pred 50.000 gledalaca.

Južna Afrika je na domaćem terenu savladala Dansku sa 1:0, čime je doprinela rastu euforije u zemlji domaćinu Mondijala.

Australija je doživela svoj drugi poraz u poslednjih 14 mečeva, pošto je u meču odigranom u Južnoj Africi selekcija SAD bila ubedljivo bolja. Amerikanci su imali bolji start pa su poveli već u 4. minutu golom Badla, ali je Kejhil izjednačio u 19. minutu. Badl je ponovo bio strelac u 31. minutu, da bi u drugom poluvremenu Australija uglavnom dominirala, ali bez pravih šansi za pogodak. Amerikanci su se u drugom delu igre uglavnom oslonili na kontranapade, da bi u završnim trenucima susreta Gomez, potpuno usamljen u sred kaznenog prostora „sokerusa“, odlično zahvatio oštar centaršut sa desne strane i tako postavio konačan rezultat.

Holandija – Mađarska 6:1 (1:1)
Van Persi 21′, Snajder 56′, Roben 64′, 79′, Van Bomel 71′, Elia 74′ – Džudžak 6′

Južna Afrika – Danska 1:0 (0:0)
Mfela 76′

Australija – SAD 1:3 (1:2)
Kejhil 19′ – Badl 4′, 31′, Gomez 90’+2

Gana – Letonija
Slovačka – Kostarika
Alžir – Ujedinjeni Arapski Emirati
Rumunija – Honduras
Srbija – Kamerun
Švajcarska – Italija