Najstariji stanovnik u opštini Gornji Milanovac, Radava Jevtović (98) iz Družetića, broji sate do početka SP i utakmice Srbija – Gana.

Baka Radava skoro vek navija za orlove

Sigurno je jedan od najstarijih navijača reprezentacije Srbije.

Pomno je gledala sve utakmice u kvalifikacijama za Mundijal, a za fudbalska takmičenja zainteresovala se pre tačno 60 godina, kada je Crvena zvezda pobedila Dinamo.

Kako je baka Radava rekla agenciji Beta, mečevi reprezentacije je posebno zanimaju, jer se „bore za našu zemlju i pred utakmicu se svira himna, a kada to čujem – suze mi pođu na oči“.

Ona ističe da je u mladosti ostavljala kopanje u njivi i plaštenje na livadi da bi gledala utakmice.

Dok nije bilo televizije slušala je prenose na radiju i dobro pamti izveštaje Radivoja Markovića i Mladena Delića.

„Joj mene, kako je Radivoje prenosio, kao da gledam. Najviše sam volela golmana Vladimira Bearu, kako je on branio pa nije imao u svetu ravnog, a Dragoslav Šekularac je do ludila dovodio sa driblanjem“, govori ova starica.

Od reprezentacije Srbije očekuje da „sigurno zaigra u polufinalu, jer su jedinstveni, a igrači se plaše selektora Antića“.

„Kod njega nema protekcije – ili igraš, ili ti nema mesta u timu“.

Po mišljenju bake Radave, u Južnoj Africi će najviše pokazati Nikola Žigić.

„Visok je, a dobro skače i neće moći da ga zaustave. U njega polažem najveće nade, a za odbranu ne brinem, samo da ozdravi Vidić“.

Želja joj je da se „orlovi“ sastanu sa Španijom i ubeđena je da će tada sigurno pobediti.

„Pamtim kako smo Špance lako pobeđivali i oni nama odgovaraju, a Nemci su teški i imam tremu od njih“.

Radava Jevtović je strastveni navijač Zvezde i očekuje da se taj klub „opet popne na vrh, ali je onomad ‘sagubila’ od Partizana sa 1:0 i morala da bude na drugom mestu“.

Izvor: Beta

Povezane vesti