Svetsko prvenstvo 2010.Povređeni kapiten reprezentacije Nemačke Mihael Balak, koji će sasvim izvesno propustiti predstojeći Mondijal u Južnoj Africi, proceio je za medije u otadžbini šanse „pancera“ u grupi D u kojoj se još nalaze selekcije Srbije, Gane i Australije.

Balak na stakama

– Sve tri ekipe su fizički veoma jake. Moramo da budemo spremni na to da možemo da izgubimo od bilo koje od ove tri reprezentacije. Moraćemo da pružimo maksimum kako bi došli do pobeda protiv Srbije, Gane ili Australije. To nema veze sa tim što mene neće biti u reprezentaciji, tako je bilo i pre moje povrede, rekao je u prilično pesimističnom tonu Balak.

Međutim, već u sledećoj rečenici je najavio da bi „panceri“ ipak mogli daleko da doguraju.

– Naš mentalitet je takav da uvek dajemo sve od sebe u skladu sa mogućnostima kojima raspolažemo i nikada se ne predajemo. Siguran sam da će selektor Lev izvući maksimum iz ekipe. Na poslednja dva Mondijala osvojili smo drugo i treće mesto i ne vidim razlog zašto ne bismo ponovili sličan uspeh u Južnoj Africi, zaključio je Balak.

Povređeni kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke upozorio je navijače iz te zemlje da ne stvaraju preveliku euforiju pred početak Svetskog prvenstva i ne misle da će ekipa lako do dobrog rezultata. Kako prenosi Beta, Balak je ocenio da su selekcije Srbije, Australije i Gane, protivnici Nemačke u Grupi D Mundijala u Južnoj Africi, fizički veoma snažne ekipe i atletske.

– Ljudi bi trebalo da budu svesni da nije nemoguće da izgubimo od bilo koga iz grupne faze takmičenja. Za kasnije pobede u nokaut fazi naš tim će morati da igra na vrhuncu svojih mogućnosti. Tako sam mislio i pre moje povrede, tako je i sada – kazao je Balak, ali ipak, izrazio uverenje da Nemačka, trostruki svetski šampion, može da „dogura“ daleko uprkos njegovom izostanku zbog povrede članka.

– Tim ima dobar mentalitet. Nikada neće ustuknuti. Ići će do svojih granica. Selektor Joahim Lev će izvući maksimum iz tima, siguran sam. Na poslednja dva turnira osvajali smo prvo drugo, a posle treće mesto i nema razloga da takav uspeh ne ponovimo opet – ocenio je nemački fudbaler koji igra u Čelsiju, novom engleskom prvaku.