Branislav Ivanović: Između tima koji je doživeo krah na Mundijalu 2006. i ove naše ekipe nema dodirnih tačaka! Istina je da su neki sadašnji reprezentativci igrali i tada, ali svako poređenje je besmisleno.

Branislav Ivanovic u duelu tokom utakmice Srbija-Kamerun

Desni bek reprezentacije Srbije Branislav Ivanović kaže da nema nikakvih dodirnih tačaka između sadašnje generacije srpskih fudbalera i one koja je pre četiri godine u Nemačkoj doživela pravi fijasko! On poručuje da je malo igrača iz tog tima trenutno u sastavu reprezentacije, i da bilo kakva poređenja, dva dana uoči meča sa Ganom, nisu umesna.

– Ne bih upoređivao te dve ekipe. Oni su se na Svetsko prvenstvo plasirali na sjajan način, primivši samo jedan gol u kvalifikacijama. Međutim, sada je na okupu novim tim sa drugim igračima. Ostali su samo pojedinci, tako da te dve stvari ne treba porediti – poručio je Branislav Ivanović.

Ne mislim na Engleze

Štoper Čelzija tvrdi da uopšte ne razmišlja o mogućnosti da se „orlovi“ u drugoj fazi turnira sastanu sa selekcijom Engleske.

– Ne možemo da razmišljamo o Engleskoj. Moramo da idemo korak po korak, a prva utakmica je Gana. Jako je bitno što u ovom trenutku na raspolaganju imamo 23 zdrava igrača. Selektor je trenutno na slatkim mukama – kaže Ivanović.

Doktorirali smo igru Gane

On poručuje da je selekcija Gane „skenirana“ do najsitnijih detalja, kao i da su „orlovi“ videli na koji način mogu da obore na pleća tim Milovana Rajevca gledajući njihov duel sa Holandijom u Roterdamu.

– Iz te utakmice smo mnogo toga naučili, mada smo tokom kvalifikacija imali prepoznatljiv stil igre koji je dao rezultate. Ovde, u Južnu Afriku, prenela se euforija koja je vladala u Srbiji. Lepo je bilo čuti naše navijače na otvorenom treningu, što je samo dokaz da veruju u nas – jasan je bio Ivanović.

Inače, selekcija Srbije od sinoć trenira na stadionu „Rends“. Kao što je odranije poznato, stručni štab naše selekcije odlučio je da promeni lokaciju, zbog lošeg terena na „Milton“ stadionu.

Na stadionu „Rends“ „orlovi“ će trenirati i danas, dok sutra putuju za Pretoriju, grad u kojem će ukrstiti koplja sa selekcijom Gane. Fudbalska reprezentacija Srbije treniraće na stadionu „Loftus Verfeld“ dan pre meča sa „crnim zvezdama“, a poznato je da će „orlovi“ igrati u crveno-plavo-beloj kombinaciji.

Izvor: Press

Povezane vesti