Povrede nisu zaobišle tabor fudbalske reprezentacije Srbije, ali ni belgijski. U zadnja nekoliko dana Belgija je ostala bez 3. veoma bitna fudbalera i moraće bez njih na megdan reprezentaciji Srbije i Škotske.

Belgija

Prva loša vest po selektora fudbalske reprezentacije Belgije, Marka Vilmotsa, stigla je iz Engleske, tačnije iz fudbalskog kluba Vest Bromvič Albiona. Reč je naravno o mladom super talentovanom napadaču Romelu Lukakuu koji je povredu zaradio na svom zadnjem nastupu u Premijer ligi.

Najbolji belgijski odbrambeni fudbaler, Vinsent Kompani, takođe ima problema sa povredom koju je zaradio u zadnjem nastupu za Mančester siti. On je na posebnom tretmanu i Vilmots se nada da će se oporaviti do petka, a ako to ne bude slučaj, meč u startnih 11. umesto njega će započeti Daniel Van Bujten. Van Bujten ove sezone nije ni jednom igrao za Bajern iz Minhena, a to dodatno daje nadu da Srbija može lakše do gola Belgijanaca.

Zadnja povreda je povreda Maruana Felainija. Neumorni fudbaler Evertona se povredio na utakmici protiv Vigana, a upravo zbog tih problema sa kolenom će propustiti predstojeće reprezentativne mečeve.

Ne želimo da zvučimo kao da smo priželjkivali ovako nešto, ali dobre vesti po reprezentacije Srbije. Svakako ovi fudbaleri puno znače Belgiji, ali i oni koji budu dobili priliku da igraju umesto njih neće izaći na teren sa belom zastavom u rukama.

Poziv na oprez našim fudbalerima i pored toga ostavite srce na terenu, jer samo tako ćemo stići do pobede!