Fudbalska ekspedicija iz Srbije doputovala je u Austriju u utorak u ranim popodnevnim satima, gde će tokom narednih devet dana boraviti na završnim pripremama pred Svetsko prvenstvo i odigrati dve prijateljske utakmice.

Radomir Antic na aerodromu u Austriji

Posle prijatnog čarter leta Jata naše reprezentativce u Salcburgu je dočekalo neočekivano toplo i sunčano vreme, kao i nekoliko desetina naših ljudi na privremenom radu u Austriji, koji su iskoristili priliku da od svojih ljubimaca uzmu autograme i naprave po koju zajedničku fotografiju.

Put Austrije neočekivano sa ostalim reprezentativcima nije pošao i Nikola Žigić, koji je prema inforamcijama iz našeg stručnog štaba u dogovoru sa Radomirom Antićem dobio još jedan slobodan dan kako bi završio privatne poslove. Upitan da nije reč o nekoj možda skrivenoj povredi na koju se Žigić požalio, sekretar stručnog štaba reprezentacije Aleksandar Bošković izjavio je da ništa slično nije u pitanju i da nema razloga za brigu. Žigić bi ostatku reprezentacije trebalo da se priključi u sredu u popodnevnim satima, upravo kada se očekuje i dolazak kapitena Dejana Stankovića.

Milan Jovanović potpisuje zastavu našim navijačima

Posle nešto više od sat vremena vožnje autobus sa reprezentativcima stigao je i u Leogang, mesto koje će biti baza naše selekcije tokom boravka u Austriji. „Uglavljen“ između alpskih vrhova, maleni Leogang bio je i baza selekcije Rusije pred Euro 2008 i pokazao se kao odličan izbor. To je potvrdio i Miloš Krasić:

– Mislim da je dobro što dolazimo na pripreme u Austriji jer ćemo biti mirni i izolovani. Moći ćemo u potpunosti da se koncentrišemo samo na naš rad na terenu, izjavio je Miloš Krasić.

Pri dolasku smo već imali priliku da vidimo i teren na kojem će naši reprezentativci trenirati i koji se nalazi na najviše tri minuta vožnje autobusom od njihovog hotela.

Nemanja Vidić potpisuje zastavu našim navijačima

Za razliku od 2006. godine, kada su gotovo svi treninzi naše reprezentacije bili otvoreni za srpske novinare koji su pratili pripreme, selektor Antić je najavio znatno stroži režim rada ovoga puta. Prvi trening u Austriji naša selekcija odradiće u utorak od 18.00h, ali će prema najavama samo prvih 15 minuta biti otvoren za naše izveštače, posle čega će Antić i njegovi puleni rad na pripremi za Mondijal nastaviti u potpunoj tajnosti.

Izvor: SportskaCentrala