Sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, dobiće protivkandidata za tu funkciju. U utorak u 11:30 zvaničnu kandidaturu podneće član fan kluba „Orlovi“ Boban Bogdanović.

Karadžić dobio protiv kandidata

Tomislav KaradžićPovodom svoje kandidature, Boban Bogdanović je izdao zvanično saopštenje za javnost.

Poštovani predstavnici medija, građani Srbije, navijači,
Kandidatura za predsenika FSS je moj logičan nastavak aktivnosti u želji i borbi za reformisanje FSS i stvaranja moderne fudbalske organizacije koja će u budućnosti stvarati rezultate na ponos svih građana Srbije.
Moja kandidatura nije kandidatura jedne ličnosti, već kandidovanje novog reformističkog programa i kandidatura novog fudbalskog tima koji čine proslavljeni fudbaleri i treneri, doajeni novinarstva, navijači i svi oni koji su imali hrabrosti da ukažu na sve ono što je evidentno i što opterećuje srpski fudbal i njegov razvoj više od jedne decenije.
U periodu do izbora u FSS koji se očekuju u narednih 60 dana, prezentovaću program „4-4-2 strategija reforme i razvoja FSS“ na čijem su stvaranju učestvovali univerzitetski profesori pravne i ekonomske struke, proslavljeni treneri i fudbaleri, ugledni privrednici, predstavnici nevladinog sektora kao i predstavnici navijačkih organizacija.
Na svaki pokušaj ukazivanja velikog broja anomalija u srpskom fudbalu od strane mnogih istaknutih fudbalskih radnika, sindikata fudbalera, medija i političara, iznošenju niza dokaza o zloupotrebama i kriminalnim radnjama u FSS, svi oni su nažalost ostali bez reakcije državnih organa.


Podnošenjem kandidature za predsednika FSS želim da ohrabrim novoizabranog predsednika Republike Srbije gospodina Tomislava Nikolića, budućeg premijera vlade Srbije i buduće ministre policije i pravde, kao i tužilaštvo da hrabro i bez kompromisa krenu u odlučni obračun sa kriminalom u srpskom fudbalu.
Bez podrške državnih organa i svih onih kojima je stalo da srpski fudbal krene pravim reformističkim putem, sa novim ljudima, kvalitetnim idejama i jasnom vizijom uspeha, ne možemo očekivati prosperitet najvažnije sporedne stvari u Srbiji.
Iz tog razloga moja kandidatura je nezavisna, i ne dolazi iz bilo kog fudbalskog regiona, centra, kluba ili bilo koje navijačke ili političke organizcije, što je bitan preduslov neophodnoj fudbalskoj neutralnosti u cilju kvalitetnog obavljanja dužnosti predsednika FSS.
Sa željom da jedan nov koncept i tim ljudi preuzme punu odgovornost ka ozdravljenju srpskog fudbala, pozivam sve predstavnike fudbalskih organizcija i građana Srbije na punu podršku mojoj kandidaturi za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije.
U tom cilju obaveštavam javnost Srbije da kandidaturu za predsednika FSS podnosim u utorak 12.06.2012. godine – piše u saopštenju Bobana Bogdanovića.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)