Čuveni stručnjak najozbiljniji kandidat za mesto selektora Srbije ukoliko Antić zbog kazne FIFA bude morao da napusti tu funkciju. Predsednik FSS Karadžić već razgovarao sa njim, problem je samo Borin ugovor sa Katarom

bora milutinovic

Velibor Bora Milutinović, trener koji je na pet svetskih prvenstva vodio pet različitih selekcija, mogao bi da nasledi Radomira Antića na klupi fudbalske reprezentacije Srbije, saznaje Press!

Čelnici naše Kuće fudbala već su obavili preliminarni razgovor sa legendarnim Borom i obavestili ga o tome da u njemu vide idealnu zamenu za Antića, koji se i dalje nalazi pod suspenzijom FIFA. Trenutno, Milutinović je pod ugovorom, angažovan je kao promoter Katara, zemlje koja želi da 2022. godine organizuje Mundijal, tako da ne bi mogao da sedi na klupi „orlova“ na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, ali u savezu već imaju spremno rešenje. Naime, Tomislav Karadžić i njegovi najbliži saradnici privremeno će ponuditi klupu nekom od iskusnih trenera, zaposlenih pri savezu, a najčešće se pominje Ljupko Petrović.

Čeka se FIFA

Takođe, ne treba zaboraviti da je Velibor Milutinović već dugo tiha patnja Fudbalskog saveza Srbije, odnosno da je bio jedan od ozbiljnih kandidata za selektora „orlova“ posle odlaska Miroslava Đukića.

– Šanse Radomira Antića da ostane na klupi Srbije su svakim danom sve manje. Naravno, postoji i dalje opcija da mu disciplinska komisija FIFA ukine suspenziju, ali prema dosadašnjim iskustvima to bi bio presedan. Čelnici FS Srbije odlično znaju da ne bi morali da isplate Antića ukoliko on ne bi mogao da predvodi „orlove“ tokom dobrog dela kvalifikacija, tako da su se već bacili u potragu za alternativnim rešenjima.

Radomir Antic besan na sudiju

Prvi pik je Velibor Bora Milutinović, čovek velikog iskustva i imena, koji bi imao podršku naroda. Predsednik Karadžić je već obavio preliminarni razgovor sa njim, a u konkretnu akciju krenuće tek posle konačnih vesti iz FIFA. Gospodin Milutinović pomaže Kataru u kandidaturi za dobijanje Mundijala, ali uskoro mu ističe ugovor, što bi moglo da ubrza njegov dolazak u Srbiju – ističe izvor Pressa blizak dešavanjima na Terazijama 35.

Ljupko prelazno rešenje?

Većina čelnika Fudbalskog saveza Srbije trenutno koristi godišnji odmor, tako da će sudbina Radomira Antića biti poznata tek posle prijateljske utakmice sa Grčkom 11. avgusta. Pitanje selektora verovatno bi bilo rešeno po kratkom postupku da Milutinović nije vezan ugovorom sa federacijom Katara još nekoliko meseci.

Milutinovic ne govori dobro srpski!!!

Zanimljivo, Milutinović je već nekoliko puta odbijao da sedne na klupu našeg nacionalnog tima, a takav stav pokušao je da objasni u intervjuu Pressu pre nekoliko meseci.

– Ne govorim baš dobro srpski, tako da se bojim da moje reči ne budu pogrešno protumačene. Volim da filozofiram, pa bih na ovo pitanje odgovorio poslovicom „čovek mora da bude svestan koliko je nesvestan“ – rekao je Milutinović.

– I taj problem Tomislav Karadžić može da reši. On je spreman da privremeno ponudi mesto selektora nekom od iskusnijih trenera, koji su upoznati sa dešavanjima u reprezentaciji. Za sada je Ljupko Petrović „prvi pik“, ali Karadžić u Bori Milutinoviću vidi dugoročno rešenje. Misli da je to idealna zamena za Antića, odnosno da bi iskustvom mogao da doprinese plasmanu „orlova“ na Evropsko prvenstvo – poručuje izvor Pressa.

Licna karta: BORA MILUTINOVIĆ

Rođen: 7. septembra
1944. godine u Bajinoj Bašti

Igračka karijera: Bor (1964 – 1967), OFK Beograd (1967 – 1969), Partizan (1969 – 1971), Monako (1971-1972), Nica, Ruan, Vintertur, UNAM.

Trenerska karijera: UNAM (1977 – 1981), Meksiko (1984 – 1986), San Lorenco (1987), Udineze (1987), Kostarika (1990), SAD (1991 – 1995), Meksiko (1995 – 1997), Nigerija (1997 – 1998), Njujork Metrostars (1998 – 1999), Kina (2000 – 2002), Honduras (2003 – 2004), Al Sad (2004 – 2005), Jamajka (2006 – 2007), Irak (2009).

Izvor: Press

Povezane vesti