„Italija nije nepobediva i verujem da Srbija u Đenovi imati svoje šanse“, kaže naš reprezentativac Boško Janković, koji zbog povrede ni ovog puta neće biti u prilici da pomogne saigračima.

Bosko Jankovic, Srbija

Vezista Đenove na čijem će se stadionu igrati meč, smatra da najveću prednost „azura“ predstavlja domaći teren.

– Znam jako dobro kakva je atmosfera na „Luiđi Ferarisu“. Kad god sam sa Đenovom igrao kod kuće imali smo ogromnu podršku publike. To je engleski tip stadiona, navijači su veoma blizu i podrškom veoma mnogo utiču na utakmicu. Naravno, jedna je stvar kada igra Đenova, a sasvim druga kada je u pitanju reprezentacija. Ipak, tribine će sigurno biti ispunjene do poslednjeg mesta, što će Italijanima dati vetar u leđa.

Šta možemo da očekujemo od naše reprezentacije u utorak?

– Sigurno je da nas očekuje težak meč. Ipak, gledao sam meč Italije sa Severnom Irskom u Belfastu i nisu ostavili neki poseban utisak na mene. Ni oni ne igraju nešto naročito, nisu nepobedivi. Srbija ima kvalitet da se ravnopravno nosi sa „azurima“, pa i da ih pobedi u gostima.

Koliko na naše igrače može da utiče neočekivan poraz od Estonije?

– Nije smak sveta. Kiksevi se dešavaju i biće ih još u ovim kvalifikacijama. Naravno treba ispraviti greške iz meča s Estonijom i u ovaj duel ući kao homogen kolektiv. Ako budemo imali takav pristup, čak i da izgubimo neće biti strašno. Uzdignute glave ćemo im pružiti ruku i reći: „Bolji ste“.

Selektor Petrović neće moći da računa na Nemanju Vidića koji je protiv Estonije zaradio drugi žuti karton u kvalifikacijama?

– Sigurno da je peh kada ne možete da računate na jednog od najboljih defanzivaca sveta. Nemanja Vidić mnogo znači za igru naše reprezentacije ne samo u odbrani i uliva veliku sigurnost, ali imamo mi kvalitetnih igrača na njegovoj poziciji koji su spremni da odrade posao.

Čini se da će najveća pretnja po gol Stojkovića biti Antonio Kasano?

– Istina je da je u dobroj formi, ali imao je on i boljih sezona iza sebe. Nije nazaustavljiv, naprotiv. Mislim da ne treba previše obraćati pažnju na njega kao pojedinca, jer bi to moglo da nam se osveti i da nas kazni neko iz drugog plana.

Kakve su nam šanse posle ove tri utakmice za odlazak na Evro?

– Čak i da ne pobedimo Italiju, mislim da ništa nije izgubljeno. I posle ove utakmice u igri će biti 18 bodova, a siguran sam da će i „azuri“ praviti kikseve. Što se tiče ostalih rivala, Slovenije, Severne Irske, mislim da neće izdržati trku do kraja. U prošlim kvalifikacijama smo za rivale imali Rumune i Austriju, koje su sigurno jače od ove dve reprezentacije, tako da sam ja optimista.

Od Jankovićevih saigrača iz Đenove, u utorak će u timu Italije biti samo Domeniko Krišito.

– Odmah posle žreba za kvalifikacije, kada smo saznali da su Italija i Srbija u istoj grupi, počeli smo da razgovaramo o ovom meču. Da sam potpuno spreman, on bi me čuvao i rekao sam mu da ću se baš zbog toga upisati u strelce. Nažalost, nisam u prilici da pomognem ovog puta, ali se nadam da ću igrati u Beogradu naredne jeseni, samim tim i protiv saigrača iz Đenove.

Povezane vesti