Reprezentativac Srbije Boško Janković je posle utakmice Nemačka – Australija rekao da je posle današnjeg dana jasno da su „panceri“ prvi favoriti za prvo mesto u grupi, ali i da „orlovi“ ne smeju da misle da je sve gotovo.

Bosko Jankovic

„Nemci su jedna strašna ekipa. Jasno su pokazali su da su najveći favoriti za prolazak iz grupe na prvom mestu, igraju odličan, jednostavan i efikasan fudbal. Ozil je sjajan igrač, Podolski je opravdao tradiciju i nastavio da trese mreže i na ovom SP. Nemačka ne oseća odsustvo Balaka, a Švajnštajger je to mesto dobro popunio iako mu ono inače ne leži“, rekao je Janković.

Igrač koga je povreda sprečila da otputuje u Južnu Afriku ističe da nam posle današnjih rezultata dalji raspored definitivno ne odgovara.

„Bilo bi bolje da igramo protiv Nemačke na kraju, a meč sa njima stiže u najgorem trenutku. To će biti utakmica važna za obe ekipe i oni će odigrati punom snagom. Međutim, verujem da možemo da se izborimo sa njima“, rekao je Janković.

On je istakao da reprezentacija Srbije mora što pre da zaboravi na meč sa Ganom, kao i da je ekipa imala loš dan.

„Sada moramo da stanemo na zemlju, da ne razmišljamo puno o porazu. Jeste fraza, ali svako danas igra fudbal, naravno i Gana. Treba ostati miran i nikako ne smemo razmišljati kao da je sve gotovo. Što se Australije tiče, čini se da su i oni danas, kao i mi imali loš dan“, rekao je Janković.

Što se njega tiče, njemu su i dalje glavni favoriti Španci i Brazilci, a Nemce ni posle ove utakmice nije uvrstio u sam vrh ekipa koje idu na trofej.

Izvor: Blic

Povezane vesti