Srpska delegacija u austrijskom Leogangu demantovala je vest iz lokalnih medija da FIFA preti eliminicijom Srbiji zbog nereda naših navijača.

„U pitanju je apsolutna neistina i obična insinuacija jednog lokalnog lista“, ističe tim menadžer Aleksandar Bošković i naglašavaa da FSS nije bio organizator meča.

„Ono što je za nas jedino merodavno, nismo imali nikakav kontakt sa FIFA, niti smo od svetske “kuće fudbala” dobili bilo kakav dopis“, istakao je generalsni sekretar FSS Zoran Laković.

„Mi sigurno nećemo da odgovaramo niti komentarišemo, kao ni do sada, šta neko i negde piše. Nismo se oglašavali ni kada smo čitali da nam je kapiten teško povređen, niti kada su prezentovane razne boje naše zastave“

Laković, koga u UEFA i FIFA veoma uvažavaju, jer je dobio niz komplimenata za dosadašnji rad, ne beži od osude izgrednika.

„Mi ne bežimo od osude navijača koji su se nepristojno ponašali u Klagenfurtu, jer su poslali ružnu sliku o našoj reprezentaciji, državi pa i svima koji žive u dijaspori. Iako mi nismo bili domaćini, pa nismo ni mogli da utičeno na samu organizaciju meča, želimo da apelujemo na sve fudbofile da već na narednoj utakmici sa Poljskom pokažu da su pravi navijači i da se ponašaju u duhu fer-pleja“, istakao je Laković.

Rogić: „Idemo ka cilju“

Trener reprezentacije Aleksandar Rogić zadovoljan je urađenim u Austriji i ističe da poraz od Novog Zelenda nije poremetio „Orlove“.

„Svi smo prezadovoljni kako se sprovodi plan koji smo dugo i pažljivo napravili. Poraz od Zelanda nije ostavio ni najmanji trag na nas. Uvereni smo da idemo ka cilju da meč protiv gane dočekamo sa maksimalno pripremljenom ekipom. Šest meseci analizirali smo rivale i, pored utiraka koje ćemo razumljivo čuvati za sebe, mogu da naglasim kako je prava privilegija biti učesnik Svetskog prvenstva u Južnoj Africi imajući u vidu kvalitet ekipa koje su izborile plasman“.

Iz tabora naše reprezentacije poručuju da je “orlove” na kvalifikacionoj utakmici protiv Austrije u Beču bez ijednog incidenta bodrilo 20.000 naših ljudi i pozivaju navijače iz dijaspore da protiv Poljske pokažu isto takvo lice.