Fudbalski stručnjaci kažu da je najveći derbi u Italiji onaj koji odigraju Inter i Juventus, pa se zato često i naziva Derbi d’ Italia. Toliko žara i rivaliteta vlada među ovim klubovima, da je nemoguće biti ravnodušan!

Tako je bilo i ovog 3. oktobra kada su snage, po ko zna koji put, na Đuzepe Meaci odmerili stari znanci. Doduše, ovoga puta je bila jedna novina, srpski reprezentativci Dejan Stanković i Miloš Krasić su prvi put zaigrali jedan protiv drugog u ovom derbiju!

Naši reprezentativci su igrali od početka meča, no to nije bilo dovoljno da jedan od njihovih timova postigne pobedonosni gol!

Inter i Juventus su odigrali nerešeno 0-0. Neki bi rekli da se od ovih timova očekivalo više, ali u uzavreloj atmosferi niko od njih se nije snašao da da gol. Krasić je bio dominantan u prvih 45 minuta, čak je sredinom drugog poluvremena uputio fantastičan centaršut sa 18 metara i Jakinta je postigao go, ali su ga sudije poništile zbog ofsajda. Kako je vreme prolazilo tako se sticao utisak da se igrači oba tima brinu da ne prime gol, koji bi važio i doneo 3 boda jednoj ekipi.

Ono što treba naglasiti jeste da ovaj rezultat najviše odgovara ekipi Lacija koja je sa ovim remijem ostala na vrhu SERIJE A!

Povezane vesti