Sinoć je zvanično počelo XX Svetsko prvenstvo u fudbalu. 

brazuka-adidas-brazil

U zemlji fudbala, po drugi put igra se Svetsko prvenstvo. I prvu utakmicu odigrali su domaćini protiv Hrvatske.

Svi smo sa nestrpljenjem čekali početak Mundijala. Da, ostaje žal što se naši Orlovi nisu plasirali, ali bez obzira na to, većina građana Srbije neće propuštati utakmice i uz vremensku razliku. A po prvoj odigranoj utakmici, čini se da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Domaćini, koji su možda i najveći favoriti uz branioca titule – Španiju u prvoj utakmici su savladali Hrvatsku sa 3:1.

Obe repezentacije su igrale dobro, Brazil je odneo pobedu, a ono što ostaje kao mrlja je penal za Brazil dosuđen u 69. minutu. Sudija Nišimura je dosudio penal, iako prekršaj nije postojao, Nejmar je savladao Pletikosu za 2:1. U 90. minutu sudbinu Hrvata zapečatio je Fred sjajim golom.

Celokupni utisak – Brazilci su postigli četiri gola( tri u svoju korist i jedan autogol), igrali su svoj fudbal, onako kako samo oni znaju uz neke promene i prilagođavanje modernom fudbalu. Penal možda nisu zaslužili, al pobedu jesu.

Nama ostaje žal što smo mogli biti tamo umesto Hrvatske, al ne treba žaliti za odletelim balonom. Trebamo se koncentrisati na predstojeće kvalifikacije, i nadati se da će se kvalitet naših reprezentativaca ujediniti i doneti uspeh.

BeliOrlovi.rs(M.Petković)