Najavljeno odustajanje Stojkovića od reprezentacije otvara vrata Željku Brkiću. Golman Vojvodine u pripremnom periodu na 10 utakmica nije primio gol. SELEKTOR fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić u petak će zvanično objaviti spisak igrača na koje računa za predstojeći prijateljski susret sa Grčkom. Antić će, kako stvari stoje, morati da se suoči i sa povlačenjem Vladimira Stojkovića iz reprezentacije što će ostaviti slobodno mesto na golu Srbije.

Zeljko Brkic trenira

Ovakav razvoj događaja otvara prostor, pre svega, Željku Brkiću, 24- godišnjem čuvaru mreže novosadske Vojvodine. Otpisujući Brkića sa konačnog spiska putnika za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi pre dva meseca, Antić je istakao „ da se na Brkića ozbiljno računa i da to nije puka fraza“. U 10 do sada odigranih pripremnih mečeva za novu sezonu, Brkić je uspeo da sačuva netaknutu mrežu svog kluba, što je dovoljan dokaz njegove trenutne forme.

– U klub će pozivi za igrače stići dan ranije od zvanične objave. Do sada su pozivani Mrđa i Brkić i verujemo da će i sada to biti slučaj – kaže Radisav Rabrenović, generalni sekretar „lala“.

Brkić se, podsećamo, istakao odličnim odbranama na prijateljskom susretu protiv Japana u aprilu, kada je reprezenatacija sastavljena od igrača iz Super lige savladala domaćina rezultatom 3:0 u meču odigranom u Osaki.

Izvor: Novosti

Povezane vesti