Odlaskom slovenačkog golmana Samira Handanovića u Inter za Željka Brkića je to kao dobitak na „lotou“ jer će Željko Brkić da zameni Handanovića na golu Udinezea.

Brkić dao izjavu za Gazzeto dello sport

Brkić je za list Gazzeto dello sport rekao, između ostalog, da jedva čeka da upozna glčavnu zvezdu tima Antonija Di Natalea kao i da obožava istoriju koju će uskoro da i diplomira.

Handanović mi je mnogo toga lepog pričao o Udinezeu. Dolaskom ovde shvatio sam na šta je mislio. Klub je vrhunski organizovan, sve funkcioniše besprekorno i svi su u službi kluba.

Brkić je otkrio i čime se bavi kada ne igra fudbal za razliku od mnogih fudbalera Brkić preferira knjige, čak i studira.

Uskoro bi trebalo da diplomiram istoriju koja me je oduvek fascinirala, posebno srpska.

Italijani nisu zaboravili incident na stadionu Luiđi Feraris kada je grupa navijača Srbije napravila nezamisliv incident i koji je možda i kriv za ne igranje Srbije na Evropskom prvenstvu ili barem baražu.

To je bila jedna ružna strana našeg fudbala koja je rezultovala time da na kraju ne odemo na Evropsko prvenstvo.

Golman Udinezea je objasnio Italijanima stanje u srpskom fudbalu i smatra da se u Srbiji ne ulaže mnogo u fudbal.

Srbija ne ulaže u fudbal i to je najveći problem. Čak je i moj bivši klub Vojvodina primoran da prodaje talentovane igrače da bi mogla da preživi.

Brkić je sebe predstavio kao tačnog i vrednog čoveka.

Uvek sam tačan, radim mnogo i van treninga, posebno u jeku sezone. Dosta vremena provodim gledajući utakmice.

Po povrarku na severni deo Italije, Željko Brkić će manje vremena provoditi sam.

Devojka Svetlana mi dođe svaki put kad nađe vremena jer studira. U Sijenu, recimo, nikad nije dolazila.

Prvi čovek sa kojim Brkić želi da se upozna je Antonio Di Natale kojeg je, kako kaže, sto puta gledao na TV-u, kao i svi mi uostalom.

Da, jedva čekam da se sretnemo, on je sjajan fudbaler, neverovatan napadač. Gledao sam ga sto puta na televiziji. Magičan je golgeter.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)