Fudbaleri Srbije pobedili su selekciju Bugarske sa 1:0 u prijateljskom meču koji se odigrao u Sofiji. Jedini gol za “orlove” postigao je Nikola Žigić u 80. minutu, ali je onda pokvario utisak isključenjem, zbog čega će propustiti kvalifikacioni meč protiv Severne Irske narednog marta.

Bugarska-Srbija 0:1 - Zoran Tosic i Adem Ljajic

Selektor Srbije Vladimir Petrović iskoristio je priliku da protiv Bugara proveri neke nove reprezentativce kako bi video na koga od njih će moći da računa u narednim kvalifikacionim utakmicama.

U startnih 11 našli su se golman Bojan Jorgačević, Marko Mirić i Adem Ljajić koji nisu razočarali.

Jorgačević je delovao sigurno, naročito u prvom delu igre kada je imao daleko više posla, budući da su Bugari bili najopasniji šutirajući sa distance. Adem Ljajić se, ne računajući jednu grešku u defanzivi, trudio u napadu, dok je najviše pokazao Marko Mirić, čiji su prodori, uz one od Tošića i Kolarova obeležili prvo poluvreme.
I ostali debitanti Ivan Radovanović i Veseljko Trivunović koji su u igru ušli u drugom poluvremenu dali su sve od sebe da se i ubuduće nađu u prvom planu selektora.

Rezultat savršeno dobro pokazuje kakav je bio odnos snaga na terenu. Srbija je bila bliža golu, dok su Bugari pre svega gledali da ne izgube, budući da su u poslednje dve, tri godine puno puta razočaravali naciju.

U odnosu na vrlo sigurnu odbranu, srednji red i napad srpskog tima nisu previše pokazali. Srednji red Srbije kao i mnogo puta do sada nije postojao. Preskakali su se Milijaš i Petrović, insistiralo se na prodorima po boku, a Nemanja Vidić je neodoljivo podsećao na Sinišu Mihajlovića pred kraj karijere, kada je svojim dugim loptama tražio Mijatovića, Kovačevića ili Miloševića.

Slike sa utakmice Bugarska-Srbija

Dragan Mrđa je podbacio, ali je zato Nikola Žigić još jednom umirio kritičare njegove igre. Igrač Birmingema uspeo je da se iskrade u 80. minutu iza leđa odbrane Bugarske i neometan prosledi loptu ispod golmana Mihajlova. Ovo je bio Žigićev dvadeseti gol u dresu reprezentacije, ali je zbog povlačenja rivala za dres dobio drugi žuti karton pa će zbog te nesmotrenosti iz 92. minuta propustiti naredni nastup „orlova“.

Prvih 45 minuta proteklo je bez većih prilika, a jedinu pravu nije iskoristio Radosav Petrović neposredno pred kraj prvog dela igre kada je u gužvi sa pet metara šutirao pored gola Mihajlova.

U nastavku susreta najopasniji je bio Zoran Tošić čiji su prodori mogli i rezultatski da budu ispraćeni da je ostatak ofanzivnog reda bio uigraniji.

Petrović: Slatka pobeda, Žigić je prestrogo isključen

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović ocenio je posle pobede u Sofiji nad Bugarskom (1:0) da je njegov tim zasluženo trijumfovao.

„Postojala je tenzija, fudbaleri su igrali u grču. Zbog toga mi je ova pobeda još slađa“, rekao je Petrović.

Selektor Srbije je dodao i da je odluka sudije Avrama da isključi Nikolu Žigića prestrogo donesena.

„Ovo je bio prijateljski meč. Mislim da nije trebalo da Žigić dobije crveni karton“, istakao je Petrović za bugarske medije.

Izvor: Blic

Povezane vesti