Predsednik Vojvodine Ratko Butorović smatra da je prvi čovek Fudbaskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić isključivi krivac za ranu eliminaciju „orlova“ sa Mundijala u Južnoj Africi!

Čelnik novosadskog superligaša napominje da igrači i selektor Radomir Antić zaslužuju sve čestitke za napor koji su uložili na Svetskom prvenstvu, ali dodaje da oni nisu krivi, pošto nisu imali adekvatnu podršku ljudi sa Terazija.

– Evidentno je bilo da su se igrači borili i dali sve od sebe, ali ih oni koji su išli tamo da se slikaju i poziraju, nisu podržali na pravi način. Gde su bili čelnici FSS-a? Ja ih nisam video u prvom redu kada je trebalo da podrže selektora Antića i igrače – ističe Butorović u razgovoru za Alo!

Predsednik Vojvodine kaže da mu smeta što je Tomislav Karadžić upro prstom u selektora Antića, samo dan posle eliminacije, tvrdeći da će mu smanjiti platu.

– Pa što si mu, majstore, dao toliki ugovor? Lako je prebaciti krivicu na drugoga, a šta je sa vašom odgovornošću, predsedniče? Ko je kriv za 5. mesto Vojvodine prošle sezone? Pa ja, naravno, jer sam ja doveo trenera. Tako je i sa Karadžićem. On je isključivi krivac za debakl na Mondijalu, a ne Radomir Antić – smatra Butorović.

Bata Butorović, takođe, ističe i da je predsednik FSS-a izgubio svaki integritet, odnosno da ga niko u FIFA više ne tretira ozbiljno.

– Sve se videlo na primeru one sramotne kazne od četiri utakmice za selektora Antića. Mi smo oštećeni na tom meču za čist penal i prolaz u drugi krug, a naš selektor je drakonski kažnjen. Isti sudija je oštetio i Englesku, ali se njima FIFA izvinila. A zašto se nije izvinila Srbiji? Pa zato što Karadžić nema takav integritet i niko ga u FIFA ne shvata ozbiljno – napominje Butorović.

Predsednik Vojvodine podvlači da selektor Antić, kao najbolji srpski stručnjak, i dalje ima punu podršku ovog kluba.

– Ja prvi imam pravo da budem ljut na Antića, jer nije poveo najboljeg i najmlađeg srpskog golmana Željka Brkića na Svetsko prvenstvo, dok prvi strelac lige Dragan Mrđa nije odigrao ni minut, iako je bio u sjajnoj formi. Ipak, nemam nameru da napadam Antića, koji najbolje radi svoj posao i mi boljega od njega nemamo – zaključuje Ratko Butorović, predsednik Vojvodine razgovor za Alo!