Trener Čelsija Andre Viljas-Boaš želi da zadrži Slobodana Rajkovića u ekipi, pa je uprava „plavaca“ podnela novi zahtev za radnu dozvolu.

20110729-174917.jpg

Srpski reprezentativac je igrač Čelsija od 2007. godine, ali je od odlaska iz OFK Beograda igrao na pozajmicama u Holandiji i to za PSV, Tvente i Vitese. Problem je prvo bilo iskustvo, a zatim i radna dozvola koju nije dobio u Engleskoj.

Ipak, Rajković se ovog leta vratio iz Čelsijeve filijale Vitesea, postigao je jedan gol na pripremnim utakmicama i ostavio odličan utisak na novog trenera ekipe tokom predsezonske turneje.

Viljas-Boaš je potvrdio da računa na srpskog defanzivca, spominje se i da Rajkovića čeka mesto koje bi upraznio transfer Aleksa iz Čelsija, ali sada sve zavisi od komisije za radne dozvole.

„Mislim da Rajko zaslužuje šansu kod komisije. Tokom turneje je pokazao sve svoje kvalitetet. Ovo je veoma važno za nejgovu budućnost i ja mislim da je on dovoljno talentovan da zasluži mesto u Premijer ligi. Idemo korak po korak i nadamo se da ćemo uspeti da ubedimo komisiju da Rajković zaslužuje priliku“, rekao je Viljas-Boaš.

U slučaju da Rajković ponovo bude odbijen, iz Vitesea su poručili da ga ponovo žele na jednogodišnjoj pozajmici.

Izvor: BlicSport