Srpska reprezentacija tone, dolazak novog selektora nije doneo željene promene, a poraz od Estonije mogao bi da se meri sa onima od Azerbejdžana i Kazahstana.

srbija-estonija

Svi su razočarani, najviše naravno navijači koji su posle dve godine ponovo počeli da se dele prema timskim bojama.

Dan posle poraza mediji u Srbiji naglašavaju debakl „Belih orlova“. ’Sport’ dolazi sa naslovom „I jadno i tužno“, a ’Žurnal’ je kratak i jasan sa „Bruka“.

„Srbija podeljena na tribinama, jalova na terenu, doživela je bolan poraz koji je definitivno posledica svega lošeg što je opteretilo i opterećuje srpski fudbal. Doživeli smo klasičan nokaut od autsajdera, izgubili već upisane bodove, videli da bolje u ovom trenutku možda i ne zaslužujemo, kada ni sebi (čitaj, jedan deo navijača, pre svega pristalica Crvene zvezde), ne želi uspeh svojoj reprezentaciji“, piše u subotnjem izdanju „Sporta“.

pizon petrovic, srbija-estonija-beograd-ep-2012

Dnevni sportski list posebno se osvrnuo na navijače sa severne tribene stadiona u Humskoj koji su tokom meča konstantno zviždali igračima, prozivali golmana Partizana Vladimira Stojkovića, vređeli predsednika FSS Tomislava Karadžića i okačili transparent „Kleo nikad za Srbiju!“.

Sam Karadžić prvi je napustio stadion ne želevši da komentariše utakmicu. Golman Vladimir Stojković nije želeo da komentariše povratak klubaštva na mečeve reprezentacije i prozivke na njegov račun.

„Fudbale javi se! Vapaj gledaoca razočaranih igrom Srbije, upućen sa tribine već na isteku 40. minuta, najbolje opisuje kako je igrao naš tim. Očekivano je bilo da se ’Orlovi’ razlete po terenu, da nadlete kazneni prostor Estonije i ustreme se ka mreži gosiju gladni dragocenog plena, ali ničega od toga nije bilo. Gledali smo jalov fudbal, sve je teže bilo gledati kako srpski reprezentativci muče loptu kao da im je ona kriva što Estonci nisu na centru Humske ostavlili tri buda upakovana u crvenu mašnicu“, kritičan je i „Sportski žurnal“.

Nije sve izgubljeno, bar na papiru. Italijani su ovojili samo bod u Belfastu pa imaju samo tri više, pa bi duel u Đenovi u utorak mogao da bude odlučujući. Posle toga Srbiju očekuje još šest mečva sa Italijom, Slovenijom, Estonijom Ssevernom Irskom i Farskim ostrvima i teška borba za mesto koje vodi ili direktno ili u baraž za vropsko prvenstvo 2012.

Naša reprezentacije nije učestvovala na šampionatima „starog kontinent“ od 2000. godine i nastupa u Holandiji i Belgiji pod imenom SR Jugoslavija.