U sredu (14.novembar) reprezentacija Srbije odigraće prijateljsku utakmicu u Sent Galenu protiv Čilea, ishod ove utakmice će nam i konačno odgovoriti na pitanje da li su Orlovi spremni za početak serije pobeda ili će se njihov pad nastaviti i nakon ove utakmice.


U uvodnoj rečenici selektor je imao samo reči hvale za Čile, on je istakao da Čile ima agresivnost kao i da su tehnički dobro „potkovani“.

Selekcija Čilea jedna je od najboljih reprezentacija Južne Amerike. Dosta njenih reprezentativaca igra u evropskim klubovima. Njeno obeležje je da ima agresivnost u igri, tehnički potkovane igrače, očekuje nas meč protiv protiv jakog rivala. Marselo Salas je jedan od njihovih najboljih igrača, a bili smo saigrači u Laciju. Znam da su borbena nacija, imaju karakter da uvek žele pobedu.

Mihajlović je i na ovoj konferenciji pomenuo kolika je i da li je uopšte postojala podrška navijača i pre poraza od Makedonije i Belgije.

Ne znam ni da li je nacija imala poverenje u nas… Ali, to je uvek bilo tako. Mi smo ti koji treba da igrom i rezultatima vratimo poverenje naroda. Posle pobede nad Velsom je bilo malo bolje, imao sam utisak. Posle poraza u oktobru sve se opet poremetilo. Mi, ipak, idemo napred. Znamo šta želimo i možemo. Mi treba da vratimo navijače na stadion. Iskoristio bih i ovaj put, da pozovem naše ljude koji žive u Švajcarskoj i okolnim zemljama da dođu na utakmicu, bodre našu reprezentaciju i da budu korektni na stadionu, jer znam da umeju da navijaju i budu prava podrška svojoj zemlji i reprezentaciji.

Kolarov i Sulejmani su se složili da od rezultata zavisi kakva će biti podrška navijača.

Dugo sam u reprezentaciji i znam veoma dobro da je uvek sve zavisilo od rezultata. Kad ide dobro uvek imamo podršku nacije i medija. Trenutno smo tu gde smo i naša obaveza je da to promenimo… Što se tiče Čilea, znam šta možemo da očekujemo jer sam u klubu igrao sa dosta Južnoamerikanaca. Prošle godine u ovom terminu igrali smo i izgubili protiv Meksika i Hondurasa, ali imali smo tada dugo putovanje, turneja je došla posle ispadanja iz kvalifikacija za evropsko prvenstvo. Nije ni sad najbojlji momenat za nas jer smo u septembru dobro počeli kvalifikacije, pa utisak i situaciju pokvarili u oktobru, učinićemo sve da se što bolje pripremimo za nastavak kvalifikacija – rekao je igrač Mančester Sitija.

U fudbalu ima uspona i padova. Navijači trenutno nisu zadovoljni, kao ni mi, pozicijom u grupi, ali treba da ostanemo jedinstveni i da zajedno isplivamo i krenemo tamo gde smo zacrtali… Ja sam u poslednje vreme odigrao nekoliko utakmica za drugu ekipu Ajaksa. Vidim ovaj meč kao priliku da se vratim u formu. Prethodne dve akcije reprezentacije nisam bio fit pa sada, zaista, imam ogromnu želju da pokažem da zaslužujem poverenje selektora i mesto u ekipi…

Utakmica počinje u 20:00 a direktan prenos možete pratiti na našem sajtu.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)