Nakon što je omladinska reprezentacija Srbije golovima Jojića u 57. i Trujića u 90. minutu savladala Tursku sa 2:0 na početku U-19 prvenstva Evrope, zadovoljstvo je bilo prisutno u taboru “orlića” koje predvodi selektor Dejan Govedarica.

Dejan Govedarica, trener omladinske reprezentacije Srbije u fudbalu sa trenerom Stanojevicem

“Bila je ovo dobra, teška utakmica, a mi smo imali sreće da iskoristimo svoje šanse. Moram da budem zadovoljan, naročito drugim poluvremenom kada smo brzim dodavanjima lako stizali sa jednog na drugi kraj terena. To nam je donelo ne samo nekoliko prilika za gol, već i samu pobedu”, rekao je Govedarica.

On je dodao i da je bio svestan da ništa nije rešeno posle prvog gola.

“Taj pogodak nije ništa odlučio, jer je i Turska imala svoje šanse, ali im mi nismo dozvolili da se razmahnu, držali smo ih daleko od svog gola. Posle 1:0 imali smo nekoliko prilika kroz kontranapade, a tako smo i došli do konačanog rezultata. Turska je stvarno veoma dobar tim, siguran sam da će to pokazati i protiv Belgijanaca i protiv Španaca”, rekao je selektor omladinske reprezentacije Srbije.

Njegov kolega sa klupe Turske, Kemal Ozdeš, istakao je da je njegovoj ekipi nedostajalo nekoliko igrača, ali da su porazu kumovale izgubljene lopte.

“Srbija je probala da igra kolektivno, pošto nema neke neverovatne individualce. Ali, oni su stvarno pravi tim. Uostalom, svih osam učesnika Evropskog prvenstva ima kvalitet da pobedi ostale rivale”, smatra Ozdeš.

Podsetimo, Srbija će sledeći meč igrati protiv Španije, u subotu od 20 časova. „Crvena furija“ je u prvom kolu igrala protiv Belgije, ali je taj meč prekinut zbog kiše u 30. minutu pri rezultatu 1:0 za Špance, pa će susret biti ponovljen kako i nalažu pravila.

Izvor: BlicSport