Tabor naše fudbalske reprezentacije obasjala su dva nova osmeha, Dejana Stankovića i Nikole Žigića koji su se priključili ostatku selekcije. Obojica odlično raspoložena, Žigić i Stanković započeli su sa radom već na prepodnevnom treningu naše reprezentacije.

Međutim, i pored osmeha u Leogangu ima i razloga za brigu. Miloš Krasić morao je da prekine prepodnevni trening zbog ponovnog bola u predelu primicača, a slično je bilo i sa Milanom Jovanovićem koji je osetio bol pa je ostatak treninga proveo na klupi sa kolenom zavijenim u led.

– Krasić i Jovanović imaju lakših problema, ali nije ništa ozbiljno u pitanju. Krasić radi onaj deo treninga koji je za mene važan pošto ne želimo ništa da rizikujemo. Jovanoviću je od napora nakon početka rada malo iziritirano koleno, a igru je završio samo iz preventive. Ne radi se ni o kakvim ozbiljnijim povredama, rekao je selektor Antić.

Prepodnevnom treningu, koji je i inače bio najavljen kao otvoren za javnosti, prisustvovao je do sada najveći broj ljudi. Pored naših zemljaka koji žive i rade u Austriji, rad naše reprezentacije pratila je i poveća grupa mališana iz lokalnog obdaništa i osnovne škole.

Uz komentar zvaničnog spikera koji je bez greške putem razglasa informisao prisutne o svim našim igračima, austrijski „klinci“ tako su imali priliku da naše fudbalere vide na delu. To samo pokazuje kako se u drugim zemljama neguje kultura odlaska na stadion i praćenja sporta od malih nogu, ali i uči poštovanje prema sportistima koji predstavljaju neku drugu zemlju.

Kraj treninga „pokvario“ je jak pljusak koji se spustio na Leogang, ali je raspoloženje ostalo na nivou nakon što su Dejan Stanković i Nikola Žigić izašli pred novinare, među kojima su dominirale kolege iz Nemačke. Njih kao da je jedino interesovalo kako naši igrači reaguju na izostanak Mihaela Balaka sa Svetskog prvenstva.

– Reč je o kapitenu ekipe, a način kako je došlo do povrede svakako je bio šok za Nemce. Međutim i mi smo ostali bez Dragutinovića i Jankovića i to je sastavni deo profesije kojom se bavimo, rekao je Antić nemačkim novinarima.

Slično razmišlja i kapiten Stanković:

– Srbija ne igra protiv Balaka, već protiv Nemačke. Biće svakako teško, bez obzira da li Balak igra ili ne.

Novinare je interesovalo i da čuju kakve su prve impresije Nikole Žigića o njegovom novom klubu, Birmingemu.

– Zadovoljan sam što sam rešio status pre Svetskog prvenstva, tako da sam sad miran i ostaje mi samo da se koncentrišem na utakmice reprezentacije. Ne krijem da sam srećan, rekao je Žigić.

Pripremama u Leogangu priključio se i generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković, koji je u Austriju stigao posle sastanka UEFA u vezi Euro 2016. Prema njegovim rečima, očekuje se da bi Francuska mogla da dobije organizaciju ovog velikog fudbalskog takmičenja, a konačna odluka biće saopštena u petak popodne.

Izvor: SportskaCentrala

Povezane vesti