Kapiten Srbije, Dejan Stanković, večeras će u utakmici protiv Farskih ostrva postati tek 110. igač na svetu kojem je pošlo za rukom da po jubilarni 100. put obuče nacionalni dres.

 

Nakon što je postao prvi fudbaler koji je sa tri različite reprezentacije nastupio na tri SP, Dejan Stanković dobija još jedno priznanje! Ovoga puta, nije prvi kojem je to pošlo za rukom, ali je svakako čast i prestiž biti u „Klubu 100“.

Naime, naš kapiten će večeras na stadionu FK Partizan, u utakmici portiv Farskih ostrva po 100. put obući nacionalni dres Srbije i tako se pridružiti imenima poput Figa, Bekenbauera, Bekama, Čarltona, Mura, Kasiljasa, Ćavija, van der Sara i drugih.
U ovom veličanstvenom krugu igrača nalaze se i još tri igrača sa prostora bivše Jugoslavije – Hrvat Dario Šimić, Makedonac Goce Sedloski i naš Savo Milošević. Milošević je i zvanični rekorder reprezentacije sa 102. nastupa u nacionalnim dresovima Jugoslavije, Srbije i Crne gore, te samostalne Srbije.

Da se prisetimo da je Dejan Stanković svoj debi u, tada dresu Jugoslavije, zabeležio 22. aprila 1998. godine, na stadionu FK Crvena Zvezda, u utakmici protiv Južne Koreje (pobeda od 3:1).
Tada je kao devetnaestogodišnjak postigao dva gola i najavio da će biti svetla tačka srpskog fudbala.
Za 99 nastupa u nacionalnom dresu (40 utakmica u dresu Jugoslavije, 21 u dresu Srbije i Crne Gore i 38 za Srbiju) postigao je 15 golova, ali nije sve u golovima.

Deki Stanković, miljenik navijača i saigrača je više puta pokazao kao odličan fudbaler, kapiten, a pre svega čovek! On je odavno legenda srpskog fudbala, a igrajući za klubove u Evropi (Lacio i Inter) ušao je u krug legendi i evropskog i svetskog fudbala.
Jer neke stvari se zaista ne mogu kupiti novcem. Jedan je Dejan Stanković.

(Beli Orlovi, foto: arhiva)