Dok se fudbaleri Srbije pripremaju u Austriji za nastup na Svetskom prvenstvu, u Južnu Afriku već je stigla njihova „prethodnica“ u vidu nekoliko tona opreme koju je Fudbalski savez Srbije poslao u buduću bazu „orlova“.

Srpska zastava

S obzirom da će fudbaleri put zemlje domaćina Mondijala ići redovnim avionskim linijama, nije bilo moguće poneti tone opreme sa sobom, kako zbog troškova tako i zbog proste logistike. Stoga je većina stvari neophodnih za boravak u Južnoj Africi pažljivo spakovana u nekoliko kontejnera teških dve i po tone koji su već stigli na odredište.

Novinarima koji stalno prate reprezentaciju nije bilo teško da uoče dva nova lica u trenerkama našeg nacionalnog tima, koji budno prate svaki trening naše selekcije a skrštenih ruku ne sede ni u hotelu „Kralerhof“ gde su smešteni naši fudbaleri. Reč je o pripadnicima naše službe bezbednosti koji brinu o svim članovima srpske ekspedicije, a čije fotografije iz razumljivih razloga ne možemo da objavimo.

Pobednici nagradne igre Jelen piva na treningu naše reprezentacije u Klagenfurtu

Situacija u Austriji je takva da ovde pravih bezbednosnih briga nema, već najveća „pretnja“ dolazi od strane brojnih pripadnika naše dijaspore koji su u velikom broju prisustvovali i treningu naše reprezentacije u petak. Ogrnuti zastavama i potpomognuti navijačima koji su iz Srbije pristiglih u okviru nagradne igre Jelen piva, srpski navijači stvorili su odličnu atmosferu na prelepoj „Hipo areni“ koja se nalazi pored samog Verter jezera u Klagenfurtu.

Izvor: SportskaCentrala