Fudbalski trener u penziji, Milovan Đorić, ne odustaje od tvrdnje da je reizabrani predsednik fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić učestvovao u nameštanju međunarodnih utakmica i spreman je da o tome priča na bilo kom mestu.

Milovan Đorić uveren da će dokazati da je Tomislav Karadžić nameštao utakmice

Milovan Đorić je u izjavi datoj za „Blic“ odgovorio Karadžiću na izjave date u četvrtak, neposredno posle dobijanja novog četvorogodišnjeg mandata na skupštini FSS.

Karadžić naziva bolesnim umovima one koji su pričali i pisali o nameštaljkama u fudbalu. A kakav je njegov um – prevarantski! Misli da može i dalje da vara i kupuje ljude, kaže da će se povući ako se dokaže jedan posto mojih optužbi na njegov račun. A ja pristajem da budem kažnjen i uhapšen ako treba, ako se dokaže da moja tvrdnja nije tačna 100 posto – kaže Milovan Đorić.

Bivši saradnik Tomislava Karadžića spreman je da ide do kraja u cilju otkrivanja istine.

Istina je na mojoj strani i zato se ne bojim nikoga i ničega. Ni toga što Tole najavljuje da će Izvršni odbor uskoro dopuniti u saradnji sa vladom, odnosno vlašću. To je njegov stil, misli da može doveka da drma srpskim fudbalom i da radi šta hoće. Neka Karadžić bira gde će se suočiti sa mnom da raspravimo šta imamo – u našem Savezu, u UEFA ili javno pred novinarima. Gde god i kad god hoće! Možemo i na poligraf ako misli da će ga to spasti odgovornosti. Okružio se nesposobnim poslušnicima u regionima za koje niko u fudbalu nije čuo, koji nemaju iza sebe nijednu utakmicu u životu. Reći ću jasno i glasno šta znam o njegovim mahinacijama, pa neka bude šta će biti.

Milovan Đorić kaže da će uspeti da dokaže da je bilo nameštanja kao i da će da otvori druga škatljiva pitanja o radu Tomislava Karadžića.

Dokazaću kako se nameštalo, a otvoriću i druga škatljiva pitanja o radu „večitog“ predsednika , o tome ko je i kako gradio kuću fudbala u Staroj Pazovi, pa kom opanci, kom obojci! Za mene nema tabu tema u fudbalu, svi koji me poznaju znaju da uvek govorim šta mislim, često i na svoju štetu, ali ovog puta neće se završiti na priči. Nisam ništa kupovao ni nameštao da me grize savest. Spokojan sam, a neka Tole Karadžić sa svojom ekipom razmišlja o tome šta će i kako će dalje – zaključuje oštro Đorić.

(Miloš Jovanović, Beli Orlovi)