Posle pobede fudbalske reprezentacije Srbije nad Severnom Irskom od 2:1 u taboru „orlova“ lakše se diše, naročito jer sledi prilika za revanš Estoncima koji su u Beogradu pobedili našu nacionalnu selekciju sa 3:1.

NNemanja Vidic na treningu u Austriji, pripreme za SP2010

Izabranici selektora Vladimira Petrovića Pižona imaju dobre šanse da se plasiraju na EURO2012, makar kroz baraž kao drugoplasirana ekipa u grupi C, pogotovo posle pobede Italije nad Slovenijom od 1:0.

Ipak, do željenog drugog, možda čak i prvog mesta, ima još mnogo da se igra, a prva naredna prepreka je Estonija i to u Talinu.

Pred polazak na put naši reprezentativci su u mnogo vedrijoj atmosferi odradili subotnji trening u Staroj Pazovi, a sa ekipom su ovoga puta radili i Nemanja Vidić i Nikola Žigić, koji su zbog opravka od povreda propustili meč sa Severnom Irskom.

Na tabeli grupe C Italijani vode sa 13 bodova, Slovenija i Srbija imaju po sedam, a Estonija koja je odigrala meč manje ima šest. Severni Irci su takođe odigrali jednu utakmicu manje od tri najbolje plasirane ekipe a do sada su sakupili pet bodova, dok su poslednja Farska Ostrva sa jednim bodom.

Izvor: BlicSport