Sve je po starom, reprezentacija Srbije poražena je i u trećoj utakmici ove turneje, sada od Švedske 2:1 ali ono što može da nas raduje je prvi gol reprezentacije od kada je na mestu selektora Siniša Mihajlović.
Švedska - Srbija, igrači Srbije pevaju himnu
Srbija je sjajan utisak ostavila u prvom poluvremenu ali su, nažalost, sve to poništili bledom partijom u nastavku utakmice. Srbija je primila dva „glupa“ gola, prvi posle greške golmana a drugi posle penala koji je skrivio golman Kahriman.Jedini gol za Srbju na ovoj utakmici, ali i u ovaj celoj turneji postigao je Neven Subotić a da su napadači Srbije bili malo više koncetrisaniji sada bi pisali o daleko boljem rezultatu.

Mihajlović je u ove tri utakmice protiv ozbiljnih rivala moga da vidi vrednost koje poseduje svaki od igrača i da napravi uži spisak reprezentativaca.
Darko Lazović u duelu sa Olsonom.
Prvo poluvreme je bilo sjano, puno šansi „Orlova“, kontre, polukontre, dobar blok ispred Aleksića je krasilo igru „Orlova“ ali u drugom poluvremenu, da li zbog bolje igre Švedske ili dekoncetrisanja „Orlova“, sve je „palo u vodu“.

Na golu, debitant Aleksić, je napravio veliku greššku posle koje je Srbija primila gol.

Ipak, gol Švedske nije „slomio“ Srbiju, Isaksonu je pretio Tošić iz slobodnog udarca, zatim Lazović…ali posle sjajno izvedenog kornera, Subotić postiže gol za 1:1.

U nastavku utakmice kolaps u redovima „Orlovima“. Nakon penala koji je dosuđen zbog starta na Toivonu, koji je bio u ofsajdu, Ibrahimović iz penala rutinski daje gol i Švedska vodi 2:1.

Srbija sledeću utakmicu igra 15. avgusta protiv Republike Irske u Beogradu.

(Miloš Jovanović, BeliOrlovi)