Fudbaleri Francuske i Urugvaja odigrali su prilično nezanimljiv meč koji je završen bez golova – 0:0. Na Grin point stadionu u Kejp Taunu, pred 64.000 navijača, igrači oba tima nisu priredili ni približno uzbudljivu predstavu kao na otvaranju Mondijala između J.Afrike i Meksika (1:1).

Urugvaj-Francuska 0:0 SP2010

Prvu šansu na meču imali su Francuzi kada je Riberi prošao po levoj strani i uposlio Sidnija Govua na petercu, ali je napadač Liona bio neprecizan.
Na drugoj strani, Dijego Forlan je iskoristio prvu priliku da ostane bez svojih čuvara i uputi opasan udarac ka Ugu Ljorisu koji je izboksovan na sigurno.

Joan Gurkuf je u 19. minutu pokušao iz slobodnog udarca sa strane da uhvati na spavanju golmana Urugvaja, Nestora Musleru, ipak čuvar mreže Lacija je loptu odbio u korner.
To je bilo sve zanimljivo što smo videli u prvih 45 minuta jer su igrači oba tima dosadnom igrom uspeli čak i da utišaju vuvuzele.

Ista slika nastavljena je i u drugom poluvremenu. Francuzi su imali posed, ali bez konkretnijih šansa, a jedino uzbuđenje priredio nam je optimistični Žeremi Tulalan koji je pokušao da ugrozi Musleru sa preko 30 metara.

Forlan je u 63. minutu pokušao neugodnom „žabicom“ ispred Ljorisa da zatrese mrežu „trikolora“, ipak, na sreću golmana Liona lopta je išla pravo u njega.
Luis Suarez je neposredno pre napuštanja terena ,u 73. minutu, uspeo da ostavi povratnu loptu Forlanu, ali je Urugvajac umesto „treće sreće“ ponovo bio neprecizan iz dobre pozicije.

Nepunih deset minuta kasnije Francuzi su dobili igrača više na terenu jer je isključen Nikolas Lodeiro, a pred istek regularnog dela vremena sudija nije reagovao na zahtev Francuza za penalom. Tijeri Anri je uputio traljav udarac koji je napucao ruku uz telo Dijega Lugana i arbitar je potpuno ispravno postupio kad je odmahnuo glavom.

Meč je na kraju završen bez golova čime se ponovio scenario sa Mondijala iz Južne Koreje i Japana kada je takođe meč završen rezultatom 0:0. Nakon tog uvodnog remija oba tima su neslavno završili takmičenje u prvoj rundi, a da li će se istorija ponoviti, videćemo za desetak dana.