Na nezvaničnim internet stranicama novosadske Vojvodine saopšteno je da je reprezentativac Srbije Dragan Mrđa postao član francuskog prvoligaša Bordoa. Generalni sekretar Vojvodine Radisav Rabrenović izjavio je u petak, još jednom demantujući da reprezentativac Srbije prelazi u Partizan “da će se Mrđa u subotu obavezati na vernost jednom evropskom klubu”.

Dragan Mrdja za vreme utakmice Japan-Srbija

Rabrenović nije želeo javno da saopšti ime kluba, a francuski mediji najavili su u svojim subotnjim izdanjima da je u pitanju Bordo, klub koji je pre nekoliko dana angažovao štopera Crvene zvezde Vujadina Savića.

Pored Bordoa, za Mrđu su bili, prema pisanju medija, zainteresovani Bursa, Trabzon i Erkules, koji je praktično postigao dogovor sa klubom i igračem, ali za sada nije pružio bankarske garancije.

Beogradski Partizan bio je u višenedeljnim pregovorima sa upravom novosadskog kluba ali su obe strane svaki put kada bi informacije o susretima ‘procurele’ u javnost demantovale da je takav posao moguć.

Mrđi će angažman u Bordou biti drugi pokušaj u inostranstvu, posle boravka u belgijskom Lirsu i Varegemu (2005-2007) i ruskom Himkiju (2007-2008). U Srbiji je igrao za Crvenu zvezdu, Jedinstvo sa Uba i novosadsku Vojvodinu.

Povezane vesti