Verujem da bih mogao da budem na terenu 90 minuta protiv Reala 19. decembra – ističe igrač Sevilje, koji se posle šest i po meseci pauze uželeo fudbala. Posle višemesečne pauze zbog pucanja Ahilove tetive, zbog čega je propustio i Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, Ivica Dragutinović sprema se za skori povratak na teren.

Ivica Dragutinovic, fudbaler Srbije

– Početkom decembra trebalo bi da počnem treninge sa ekipom, posle čega bi mogao da se vratim na teren. Mislim da bi, recimo, 19. decembar mogao da bude dan kada bih bio spreman da odigram svih 90 minuta, izjavio je Dragutinović za „Večernje novosti“.

Na kraju sezone Ivici Dragutinoviću ističe ugovor sa Seviljom. Licitacija je počela, nedavno se pojavila informacija da je PSV Ajndhoven zainteresovan da dovede srpskog defanzivca.

– Ima dosta klubova koji se interesuju, jer svi znaju da mi u junu ističe ugovor sa Seviljom. Međutim, za neke prave ponude svi čekaju da se prvo vratim na teren. Verujem da će i čelnici mog sadašnjeg kluba reći šta misle. Baš zbog svega toga, što je duga pauza iza mene, ne volim da pričam o toj temi. Daleko je prelazni rok, da se prvo vratim na teren, kaže srpski reprezentativac.

UVEK TU ZA ”ORLOVE”

VELIKI peh sprečio je Ivicu Dragutinovića da zauzme mesto u sastavu reprezentacije na Mundijalu u Južnoj Africi, a potom i da se upozna sa novim selektorom Vladimirom Petrovićem. To ne znači, pak, da se iskusni as oprostio od dresa najdražih boja.

– Glupo bi bilo da kažem da želim da ”pomognem” reprezentaciji. Ne, već kao i do sada, voleo bih da napravimo neki veliki rezultat. Što se mene tiče, uvek sam bio tu za ”orlove”, kad je bilo teško i kada smo rušili sve redom, a ništa se ni sada nije promenilo. Selektor sastavlja tim, poziva igrače u ekipu, pa ako proceni da sam potreban, ja ću uvek biti na raspolaganju reprezentaciji – naglašava Dragutinović.

NE VRAĆAM SE U SRBIJU

TRENDU povratnika pečalbara u Srbiju pri kraju karijere neće se pridružiti Ivica Dragutinović. Iako je 14 godina sa one strane granice, nekadašnji fudbaler Borca iz Čačka kopačke o klin će okačiti u inostranstvu.

– Ne nameravam da se vratim u Srbiju. Sad imam 35 godina i želim da igram još tri sezone na vrhunskom nivou. Kome bih uopšte bio interesantan sa 38 godina, čak i da poželim da se vratim? Apsolutno poštujem sve koji drugačije misle, ali sebe ne vidim u toj priči – kaže Dragutinović.

Izvor: Novosti